Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020


Για μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις της ζωής του μίλησε ο βιρτουόζος drummer, Mike Portnoy και συγκεκριμένα για την αποχώρηση του απο τους DREAM THEATER το Σεπτέμβρη του 2010.

Στην εκπομπή "Everyone Loves Guitar" του Craig Garber, ο Mike δήλωσε :

"Ήταν μια απ'ο τις δυσκολότερες αποφάσεις που έπρεπε ποτέ να πάρω. 25 χρόνια. Απο την ίδρυση (των DREAM THEATER) έως όλη την πορεία, το επίπεδο που η μπάντα ήταν σε εκείνο το σημείο, 25 χρόνια μετά. Υπήρξε πολύ επιμονή για να φτάσω εκεί, οπότε το να αποχωρήσω από αυτό ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που έχω χρειαστεί να κάνω. Ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω γιατί μετά από 25 χρόνια, εκείνη την περίοδο ήμουν αυτός ο πιο ενεργός (σε οργανωτικό και εκτελεστικό επίπεδο στα θέματα της μπάντας) από όλους στο συγκρότημα. Νομίζω ότι από τότε έχουν αναθέσει και έχουν μοιραστεί πράγματα, αλλά είναι εύκολο να ξεχνάς σε αυτό το σημείο, σε εκείνη την φάση εγώ ήμουν αυτός που επέβλεπε τα εμπορεύματα και τα fan club και τα web sites και την μουσική και τους στίχους και τις μελωδίες και την παραγωγή - τα πάντα. Και ήταν εξουθενωτικό... χρειζόμουν ένα διάλειμμα. Είχα εξαντληθεί από όλα αυτά. Ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω αλλιώς θα το είχα μετανιώσει."


Στην συνέχεια είπε: 
"Οι άνθρωποι με ρωτάνε αν το έχω μετανιώσει και εγώ λατρεύω την φράση : "καλύτερα να μετανιώσω για κάτι που έκανα, παρά να μετανιώσω για κάτι που δεν έχω κάνει". Και πιστεύω πως κάπου εκεί βρισκόμουν σε εκείνο το σημείο, δηλαδή αν έμενα θα ήμουν πιθανότατα πικραμένος, για όλα αυτά που δεν θα μπορούσα να κάνω, γιατί αισθανόμουν παγιδευμένος. Ήθελαν (οι υπόλοιποι DREAM THEATER) να δεσμευτώ για μια ημερομηνία, προκειμένου να ξεκινήσουμε τον επόμενο δίσκο και εγώ απλά δεν ήμουν έτοιμος! Ήταν ένα αδιέξοδο στην πραγματικότητα. Τότε σκέφτηκα με την καρδιά μου και είπα :" Κοίτα, καλύτερα να μετανιώσω για κάτι που έκανα, παρά για κάτι που δεν έκανα. " Δεν λέω ότι το έχω μετανιώσει, γιατί δεν το μετάνιωσα, γιατί κοίτα τι έχω κάνει από τότε. Εννοώ ότι κοιτάζω την τελευταία δεκαετία από τότε που έφυγα - έχω κάνει 40 albums με δεκάδες διαφορετικές μπάντες. Αυτές ήταν ευκαιρίες που μπόρεσα να κυνηγήσω, γιατί ακολούθησα την καρδιά μου."


Ερωτώμενος για το τι έμαθε από όλο αυτό απάντησε:
"Έμαθα ότι το internet είναι κάτι πολύ τρομακτικό, γιατί τον πρώτο χρόνο μετά την αποχώρηση μου, δεν μπορούσα να μην πω κάτι χωρίς να γίνει τεράστιοι clickbait τίτλοι σε άρθρα στα web sites. Ότι και να έλεγα, όσο κομψά ή όσο χαριτωμένα προσπαθούσα να πω κάτι, πάντα διαστρεβλωνόταν και παρερμηνευόταν σε κάποια πιασάρικη clickbait επικεφαλίδα. Έτσι έμαθα, ειδικά τον πρώτο χρόνου αφότου έφυγα, ότι έπρεπε να προσέχω πολύ τι θα έλεγα ή να μην λέω τίποτα απολύτως. Έπρεπε να αρχίσω να βαδίζω προσεκτικά. Γιατί ζούμε σε αυτήν την εποχή, που όλα είναι σε πραγματικό χρόνο, και οι άνθρωποι, τα internet trolls, αρέσκονται στο να σε θάβουν - με ότι έχουν."


" Όταν μεγάλωνα, αν κάποιος έφευγε από μια μπάντα, όταν ο Peter Criss έφυγε από τους KISS, περίμενες ένα μήνα για να το διαβάσεις στο περιοδικό Circus" είπε και συνέχισε " Ή έπρεπε να ενταχθείς στα fan clubs για να λαμβάνεις την αλληλογραφία με τις ειδήσεις για αυτές τις μπάντες. Όταν ήμουν παιδί έπρεπε πραγματικά να περιμένεις για να μάθεις τα νέα και να ανακαλύψεις κάτι. Σήμερα όλα είναι σε πραγματικό χρόνο. Όταν έφυγα από τους DREAM THEATER έκανα μια ανάρτηση στο site μου, εξηγώντας τι συνέβη απλά και μετά από πέντε λεπτά εξερράγη! Οι άνθρωποι έκαναν σαν να είχα δώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση στον τύπο, δεν ήταν έτσι. Ήταν τα συναισθήματα μου και η εξήγηση του τι συνέβη."


"Έτσι έμαθα μέσα από όλη αυτήν την διαδικασία ότι πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ τι λες, πως το λες ή αν πρέπει να μην μιλήσεις καθόλου. Αυτές τις μέρες προσπαθώ να μην μιλάω καθόλου για τους DREAM THEATER, μπορώ ήδη να πω πως ότι λέμε εδώ θα γίνει τίτλος και οι άνθρωποι θα λένε "Γιατί αυτός επιμένει με τοους DREAM THEATER?". To θέμα είναι ότι οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πως όταν διαβάζουν μια φράση στο Blabbermouth, αυτή προέρχεται από κάτι που λέγεται συνέντευξη και αυτό συμβαίνει όταν ένας δημοσιογράφος ρωτάει τον καλλιτέχνη μια ερώτηση, και εμένα μου αρέσει να απαντώ, όσο πιο ειλικρινά μπορώ ή να μην απαντήσω καθόλου αν το αποφασίσω. Αλλά δεν επιμένω σε αυτά τα πράγματα - απαντώ στην ερώτηση σου για την ζωη μου, την καρίερα μου και το διαζύγιο (με τους DREAM THEATER). Και αυτό κάνουμε - κάνουμε συνεντεύξεις. Αν δεν μπορείς να είσαι ειλικρινείς ή να το διαχειριστείς, τότε δεν θα έπρεπε να κάνεις συνεντεύξεις. Αλλά στην δική μου περίπτωση, μου αρέσει να είμαι ανοιχτός και ειλικρινείς με τους θαυμαστές και τους ακροατές μου".

Ακολουθεί το βίντεο της εκπομπής παρακάτω.


https://www.facebook.com/mikeportnoyofficial/
https://www.mikeportnoy.com/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου