Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

O όρος video nasties χρησιμοποιείται κυρίως στην Αγγλία, για να κατηγοριοποιήσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό ταινιών τρόμου, που διανέμονταν σε μορφή κασέτας και κατακρίνονταν για το ακραία βίαιο περιεχόμενο τους, από το σύνολο των κριτικών, σε έντυπα, τηλεόραση ακόμη και σε θρησκευτικές εκδηλώσεις. Αυτό το είδος ταινιών μια παρέα από το Merseyside του Liverpool το υιοθέτησε στον ήχο της, και κοσμεί την στήλη μας σήμερα.

Oι VIDEO NASTIES αποτελούνται από μέλη των Iron Witch, SSS, The Bendal Interlude και Magpyess. Είναι μια πενταμελής μπάντα με πολύ τρέλα και ταλέντο. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε πως αν επισκεφθείτε την σελίδα τους στο FACEBOOK θα δείτε πως, ως μια κύρια επιρροή τους είναι ο John Carpenter, γνωστός κινηματογραφιστής που έγραψε την δική του ιστορία το '70 και το '80, με ταινίες τρόμου όπως το Halloween, The Fog, Christine κ.α.

Οι VIDEO NASTIES έχουν κυκλοφορήσει τρία EP ενώ η φήμη τους έφτασε στα αυτιά του Jeff Walker των CARCASS, ο οποίος τους χαρακτήρισε ως κάτι κοντά στους SATYRICON. Οι ίδιοι αντλούν την έμπνευση τους από ταινίες τρόμου και πραγματικά καταφέρνουν να ακούγονται σαν την μπάντα που θα θέλαμε να επιμελείται τα soundtarcks αυτών των ταινιών σε μια metal εκδοχή φυσικά. 

Oι horror scousers ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το νέο τους album στις 13 Μαρτίου, το οποίο μπορείτε να προ-παραγγείλετε εδώ. Μέχρι στιγμής έχουν δώσει στην δημοσιότητα ένα κομμάτι από αυτό, με τον τίτλο "Hanging Tree" και είναι αρκετά εθιστικό. 

FACEBOOK

INSTAGRAM

BANDCAMP

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου