Κυριακή 17 Μαΐου 2020

ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΖΟΠΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ GUNS N' ROSES

Το 1991 ο Sam Skinner ήταν επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού του τότε προέδρου των Η.Π.Α, George W. Bush και είχε θέσει ως προσωπικό στόχο την ευαισθητοποίηση των Αμερικανών για την χρήση ζώνης ασφαλείας. Έτσι ο Skinner με τις συντονισμένες  προσπάθειες του Υπουργείου Μεταφορών και του Συμβουλίου Διαφημίσεων καθόρισε ως στόχο την χρήση ζώνης από το 70% του πληθυσμού. Για να επιτευχθεί αυτό αποφασίστηκε να γυριστεί ένα διαφημιστικό σποτ με στοχοποιημένο  κοινό τις ηλικίες 15-35. Στην διαφήμιση (ακολουθεί παρακάτω) ο Vince και ο Larry (κούκλες δοκιμών ατυχημάτων) ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους IRON MAIDEN και τον Bruce Dickinson o οποίος τύγχανε μεγάλης δημοτικότητας στις ηλικίες 15-35. Όταν το καλοκαίρι του 1991 ο Dickinson ρωτήθηκε για την άποψη του περί χρήσης ζώνης ασφαλείας είπε:

"Είναι κάτι για το οποίο νιώθω πολύ έντονα, με τον ίδιο τρόπο που νιώθω έντονα για το ποτό και την οδήγηση. Είμαστε υπεύθυνοι. Δεν θέλω οι άνθρωποι που αγοράζουν δίσκους των Iron Maiden να πιστεύουν ότι είμαστε στην ίδια κατηγορία με "σκουπίδια" όπως οι Guns Ν’ Roses. Δεν προσπαθούμε να είμαστε σαν παππούδες ανθρώπων - το μόνο που προσπαθούμε να πούμε είναι ότι δεν είναι ωραίο να σκοτώνεις τον εαυτό σου. "

Η κόντρα φυσικά με τους Guns N' Roses είχε προϊστορία και δεν "άναψε" ξαφνικά. Παλαιότερα ο Bruce Dickinson είχε δηλώσει μετανιωμένος που ΔΕΝ έριξε γροθιά στον Axl Rose, τραγουδιστή των Guns N' Roses κατά την διάρκεια της κοινής τους περιοδείας το 1988 και αυτό για τον τρόπο που ο Axl συμπεριφερόταν στο κοινό των συναυλιών τους.

Σε συνέχεια της ιστορίας της ανάμειξης του Bruce Dickinson με την Αμερικανική κυβέρνηση και την προσπάθεια αύξησης χρήσης της ζώνης ασφαλείας, ο Skinner υποσχέθηκε στον τραγουδιστή των IRON MAIDEN μια συνάντηση με τις ανάλογες τιμές, με τον ίδιο τον Πρόεδρο των Η.Π.Α, George W. Bush εάν η προσπάθεια τους έφερε θετικά αποτελέσματα. 

Τα αποτελέσματα ήταν όντως θετικά και η χρήση ζώνης από τους Αμερικανούς πολίτες αυξήθηκε και συνέχισε να αυξάνεται και την επόμενη δεκαετία. Ο Skinner όμως ποτέ δεν κάλεσε τον Bruce Dickinson για συνάντηση στον Λευκό Οίκο. Αντί αυτού ως δείγμα ευγνωμοσύνης, παρευρέθηκε ο ίδιος σε μια συναυλία των IRON MAIDEN...




1 σχόλιο: