Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

 


Jinjer – Alive In Melbourne

Άλλη μια live κυκλοφορία για φέτος ανάμεσα σ όλες τις άλλες αυτή τη φορά από τους Ουκρανούς θεούς Jinjer.

Μετά το πολύ επιτυχημένο Macro του 2019 που κυριολεκτικά τους απογείωσε και τους έβαλε στα μεγάλα σαλόνια, οι Jinjer αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν ένα live album θέλοντας να μεταφέρουν την ενέργεια που βγάζουν στις συναυλίες τους, αλλά ούτε να χάσουν την επαφή με το κοινό τους μέχρι την επόμενη κυκλοφορία τους μιας και είναι άγνωστο πότε θα ξαναγίνουν συναυλίες. Όπως λέει και μια παροιμία μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται . Ο δίσκος ηχογραφήθηκε ζωντανά στην Μελβούρνη στο πλαίσιο της τελευταίας τους περιοδείας και περιέχει δεκαεπτά κομμάτια από το Cloud Factory του 2014 μέχρι την τελευταία τους κυκλοφορία το Macro του 2019.



 Ο δίσκος ξεκινάει με ένα Intro που δεν είναι τίποτα άλλο από το Outro του Macro και το πάρτι ξεκινάει με το Teacher Teacher από το Micro(ep) του 2019 με την Tatiana άλλες φορές να ραπάρει και άλλες να βρίσκεται στα όρια του Death Metal. Στην συνέχεια τα σπάνε κυριολεκτικά  με την κομματάρα Sit Stay Roll Over που είναι και ένα από τα Hit τους . Ακολουθούν το πιο Midi Tempo, Ape και Judgement&Punisher από το Macro με τις Reggae πινελιές να εναλλάσσονται με Proggressive/Djent - Death Metal σημεία . To Super Hit I Speak Astronomy κατά την ταπεινή μου γνώμη ένα από τα καλύτερα τραγούδια που γράψανε οι Jinjer μέχρι τώρα, με την εκρηκτική Jazzy εισαγωγή και τα καθαρά φωνητικά τις διαστημικής Tatiana Shmaylyuk στην μέση του τραγουδιού που φέρνουν κάτι σε Amy Winehouse να είναι συνταρακτικά .



  Σειρά έχει το Who Is Gonna Be The One από το Cloud Factory του 2014, με το χαρακτηριστικό Reggae τελείωμα. Oι  Jinjer άλλωστε  αρέσκονται στο  να παίρνουν στοιχεία από άλλες μουσικές όπως Reggae/Rap/Jazz και να τα ενσωματώνουν στο σκληροπυρηνικό Metalcore/Progressive Djent . Για να ακολουθήσει ένα σερί από τις δυο τελευταίες τους δουλείες από το Macro(ep) και Micro με τα Noah , Retrospection , Parennial , On The Top , Pit Of Consciousness , Home Back και με την απόδοση της μπάντας να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και να αποδίδουν τα μέγιστα ειδικά η Tatiana στα φωνητικά . Στην συνέχεια μας γυρίζουν πίσω στο 2016 και τον δισκο King Of Everything  με το Words Of Wisdom ενώ αφήνουν για το τέλος σαν encore τα Pisces και το καταπληκτικό Captain Clock . Σε γενικές γραμμές το Alive In Melbourne καταφέρνει να μεταφέρει στον ακροατή την ενέργεια που βγάζουν επί σκηνής οι Jinjer  ακόμα και αυτοί που δεν έχουν ακούσει την μουσική τους θα μπούνε  στην διαδικασία να τους γνωρίσουν. Αυτό οφείλεται και στον καλό ήχο που έχει ο δίσκος που είναι ένα από τα συν του . Βέβαια όσοι είχανε την τύχη να τους δούνε ζωντανά στο Piraeus Academy  έστω και support στους Arch Enemy έχουν πάρει μια δόση τι εστί Jinjer επί σκηνής. Οι υπόλοιποι θα αρκεστούμε με αυτό το live, θα περιμένουμε και θα ελπίζουμε να ξαναπεράσουν από τα μέρη μας κάποια στιγμή.


FACEBOOK

INSTAGRAM

SITE


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου