Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος

Η σημερινή μας παρουσίαση αφορά έναν ιδιαίτερο , συναισθηματικό δίσκο , που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα ενός συγκροτήματος που εξ' αρχής έδειξε την απαραίτητη δυναμική για να καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο . Παρ' όλα αυτά , ένα άσχημο γεγονός τερμάτισε την πολλά υποσχόμενη καριέρα των Buffalo Fuzz , με το τελευταίο τους έργο να κυκλοφορεί αρκετά αργότερα...

Οι Buffalo Fuzz , από την Minneapolis της  Minnesota , εμφανίζονται στην μουσική σκηνή το 2016 , όταν ο Jared Zachary ( φωνητικά , κιθάρα ) συνάντησε τον Jake Allan ( drums , δεύτερα φωνητικά , φυσαρμόνικα ) και μαζί έδωσαν φωνή στο υλικό που αποτέλεσε τον ομώνυμο δίσκο τους . Αποτελεί μία αξιόλογη προσπάθεια , που ξεχειλίζει από γνήσιο rock n' roll , heavy rock , stoner και blues , ενώ οι live εμφανίσεις τους που ακολουθούν , τους εφοδιάζουν  με την απαραίτητη εκρηκτικότητα , αλλά και το πάθος της έκφρασης , ώστε να τα μεταφέρουν στον δεύτερο δίσκο τους , που ηχογραφήθηκε το 2018 . Δυστυχώς , την ασταμάτητη δυναμική του συγκροτήματος διέκοψε ο θάνατος του Jake Allan , σε ηλικία , μόλις 24 ετών . Ενώ η ηχογράφηση είχε ολοκληρωθεί , το υλικό της  δεν αξιοποιήθηκε για μήνες , μέχρι που ο Zachary  αποφάσισε να ολοκληρώσει το mixing , ώστε να μπορέσουμε να θαυμάσουμε την τελευταία δουλειά του ντουέτου , το καλοκαίρι του 2020 . Το "Buffalo Fuzz Volume II" ηχογραφήθηκε στο Pearl Reacording Studio της Minneapolis , με παραγωγούς τους Jared Zachary & Zachary Hollander ( με τον τελευταίο να αναλαμβάνει και το mixing και την ηχοληψία ) , ενώ το mastering έκανε ο David Eck . Στον δίσκο επίσης συμμετέχει η Lizann Villatoro , σε δεύτερα φωνητικά . 


Ένας δίσκος γεμάτος heavy rock riffs , δυνατά , ξεσηκωτικά drums και μελωδικά φωνητικά , που δεν διστάζουν να αποδείξουν την ισχύ τους , όταν χρειαστεί ! Η πολύ ποιοτική ηχογράφηση επέτρεψε σε κάθε νότα και χτύπο να λειτουργήσουν αρμονικά , ενώνοντας το πάζλ της σύνθεσης του εκρηκτικού διδύμου . Παράλληλα , η ποικιλομορφία των τραγουδιών καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών , είτε αναφερόμαστε σε κλασικό hard rock ή rock n roll , όπως αυτό του εναρκτήριου The Reaper , του Black Sheep Blues και του I'm On Fire , είτε σε διαφορετικά είδη , με το Can't Find My Home ( με ένα κλασικό , ισπανικό θα έλεγε κανείς στυλ ) και τα μινόρε blues του Bad Circulation , να δίνουν το παράδειγμα . 
Επιπλέον , κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε λίγο stoner , όπως αυτό του Buffalo Stomp , του My Cosmic Love και του Too Young To Die , ειδικά όταν είναι καλοπαιγμένο και γεμάτο ενέργεια ( μιας και μόνο στο αντίθετο έχουμε συνηθίσει ).Δεν λείπει βέβαια και μία ιδιαίτερη διασκευή , αυτή του πασίγνωστου Sunshine Of Your Love των αγαπημένων Cream , η οποία διόλου δεν θυμίζει το αυθεντικό τραγούδι . 
Δύο όμως είναι τα πιο συναισθηματικά και πιο όμορφα τραγούδια αυτού δίσκου , που με άγγιξαν και και με έκαναν να αγαπήσω αυτό τον δίσκο . Αφενός το Hole In My Heart , μία country μπαλάντα , όπου τα φωνητικά και η μελωδία που ακολουθούν , σε συνδυασμό με την μαγευτική φυσαρμόνικα , όχι μόνο σε ταξιδεύουν , αλλά σε μεταφέρουν στη θέση του αφηγητή , με τους στίχους να αγγίζουν την ψυχή όλο και πιο πολύ . Το αποκορύφωμα των φωνητικών βέβαια αποτελεί το Reaper Reprise , όπου η αρμονία μεταξύ των τριών διαφορετικών φωνών , αλλά και η δύναμη που κουβαλούν , σε κάνει να μετανιώνεις που διαρκεί μόνο μερικά δευτερόλεπτα !
Η παρουσίαση αυτού του δίσκου αποτέλεσε προσωπικό δίλλημα ... Αφενός το "Buffalo Fuzz Volume  II " είναι ένας υπέροχος δίσκος , δημιούργημα της ψυχής του Jake και του Jared , με στόχο την έκφρασή τους και την εκτόνωση της ενέργειας τους , που είχε ως αποτέλεσμα ένα ποιοτικό , αψεγάδιαστο έργο , που δεν γίνεται να μην παρουσιαστεί . Αφετέρου όμως , ο θάνατος του Allan  με έβαλε σε σκέψεις σχετικά με την παρουσίαση ή όχι του δίσκου . Ευτυχώς όμως , η αγάπη του Jared για την μουσική , του επέτρεψε να βρει την δύναμη να ολοκληρώσει αυτό τον δίσκο και να προσφέρει στον μουσικό κόσμο αυτό που αναζητά , την έκφραση . Γι' αυτό λοιπόν , ήταν  υποχρέωσή μου να σας παρουσιάσω το μαγευτικό - και δυστυχώς σύντομο - ταξίδι της ταιριαστής αυτής δυάδας , με το κύκνειο άσμα τους να γράφει τον επίλογο . 

INSTAGRAM

FACEBOOK

OFFICIAL PAGE

BANDCAMP


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου