Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

 



Το 2020 ήταν μια χρονιά εντελώς πρωτόγνωρη από κάθε άποψη. Με μια πανδημία ιού να αλλάζει εντελώς την ζωή μας σε παγκόσμια κλίμακα, τίποτα δεν είναι το ίδιο γύρω μας όπως πρωτύτερα. Την χρονιά που πέρασε η μουσική έγινε η μόνη διαφυγή σε μια έγκλειστη πραγματικότητα. Οι μπάντες είχαν περιορισμένες επιλογές, αριθμημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού: διαδικτυακά events (live streams), κυκλοφορίες συλλογών και ζωντανών εμφανίσεων τους και επιστροφή στο studio για ηχογράφηση νέων τραγουδιών με σκοπό την κυκλοφορία τους το 2021. Αν και οι δισκογραφικές εταιρείες αποτρέπουν τις μπάντες να εκδώσουν τις νέες τους δουλειές, ο μόνος τρόπος να διοχετεύσουν οι καλλιτέχνες την δημιουργικότητα τους είναι η σύνθεση νέου υλικού. Κάπως έτσι το 2020 έγινε μια σπουδαία μουσικά χρονιά, καθώς μας προσέφερε αρκετούς τρομερούς δίσκους οι οποίοι θα μνημονεύονται καιρό. Το 2021 όμως αναμένεται ακόμη περισσότερο συνταρακτικό γιατί κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του μουσικού κόσμου ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τις δικές τους "φρέσκες" συνθέσεις. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις κυριότερες κυκλοφορίες που δεν βλέπουμε την ώρα να ακούσουμε. Θα είναι μια τρομερή χρονιά το 2021. Τουλάχιστον μουσικά.


ANTHRAX


Οι ANTHRAX μετά το "We've Come For You All" του 2003 που δίχασε, έχουν καταφέρει να κάνουν μια δυνατή επάνοδο με τον Joey Belladonna να επιστρέφει στα φωνητικά. Το νέο τους album αναμένεται πιο γρήγορο και περισσότερο βασισμένο σε riffs από το "For All Kings" του 2016, σύμφωνα με δηλώσεις του Scott Ian. Αναμένουμε να δούμε αν θα συνεχιστεί το πολύ καλό σερί κυκλοφοριών των thrashers ANTHRAX. 


ARCH ENEMY


Οι ARCH ENEMY θεωρούνται ήδη δικαίως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Metal χώρου. Έχοντας την Alissa White-Gluz στα φωνητικά για τα προηγούμενα δυο albums, οι ARCH ENEMY κατάφεραν να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο την βάση οπαδών τους. Το ερώτημα είναι αν στην νέα κυκλοφορία θα τολμήσουν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της εντυπωσιακής τραγουδίστριας τους, στα καθαρά φωνητικά αλλά και αν θα δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία στον Jeff Loomis (ex- NEVERMORE) στις συνθέσεις των τραγουδιών.


ARCHITECTS


Οι θαυμαστές των ARCHITECTS δικαίως περιμένουν σπουδαία πράγματα από τους Βρετανούς μετά την κυκλοφορία του single "Animals" από τον δίσκο "For Those That Wish To Exist" που θα κυκλοφορήσει στις 26 Φεβρουαρίου. Με τον Josh Middleton (SYLOSIS) να έχει πλέον μονιμοποιηθεί στην θέση του αδικοχαμένου Tom Searle, το μέλλον φαντάζει ακόμη  σπουδαιότερο από ποτέ για τους ARCHITECTS.


AT THE GATES


Αφού έθεσαν τις βάσεις για ένα ολόκληρο ιδίωμα με το "Slaughter Of The Soul" του 1995, οι AT THE GATES άργησαν 20 ολόκληρα χρόνια αλλά έκαναν αίσθηση για άλλη μια φορά με τα "At War With Reality" και "To Drink From Night Itself". Ανυπομονούμε να ακούσουμε τα σπουδαία riff και την οργή των AT THE GATES να ανατινάζουν τα ηχεία μας με την νέα τους κυκλοφορία.


AVENGED SEVENFOLD


Αν και δεν είναι βέβαιη η κυκλοφορία του όγδοου studio album των AVENGED SEVENFOLD, καθώς επιθυμούν να το κυκλοφορήσουν όταν οι συναυλίες θα είναι εφικτές, γνωρίζουμε πως η μπάντα ήδη ηχογραφεί με τον frontman της μπάντας M. Shadows να δηλώνει πως ήχος του δίσκου είναι πιο "ηλεκτρικός, άγριος" και "πέρα από τα όρια".

CARCASS


Οι CARCASS αναμενόταν να κυκλοφορήσουν το 2020 τον διάδοχο του "Surgical Steel" αλλά με το ξέσπασμα του Covid-19 τα σχέδια τους άλλαξαν και κυκλοφόρησαν τελικά το EP "Despicable". Με τα τέσσερα κομμάτια του "Despicable" να προϋπαντούν τι έπεται, είμαστε σίγουροι πως οι Άγγλοι θα θριαμβεύσουν για ακόμη μια φορά.


EXODUS


Οι θρυλικοί thrash metallers EXODUS επαναδραστηριοποιήθηκαν με την επιστροφή του Gary Holt o οποίος για οκτώ χρόνια βρισκόταν στους SLAYER και ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν τον διάδοχο του "Blood In, Blood Out" του 2014. Το όνομα του νέου τους δίσκου είναι "Persona Non Grata", με ημερομηνία κυκλοφορίας το καλοκαίρι του 2021. Σύμφωνα με τα λόγια του Gary Holt, o δίσκος θα έχει συνθλιπτικά riffs.


GHOST


Με τον mastermind της μπάντας Tobias Forge να κάνει ηχηρές δηλώσεις, όπως ότι ο νέος δίσκος των GHOST θα είναι για αυτούς ότι ήταν το "Black Album" των METALLICA για εκείνους ή ότι θα είναι πιο "βαρύ" και ότι θα βασίζεται περισσότερο σε riffs, από τον προηγούμενο άκρως επιτυχημένο δίσκο τους "Prequelle", θέλουν δεν θέλουν οι φίλοι των GHOST είναι ενθουσιασμένοι για το 2021. Ημερομηνία κυκλοφορίας και ονομασία του δίσκου ακόμη δεν είναι γνωστά, ωστόσο ένας από τους "Nameless Ghouls" με ανάρτηση στο Instagram δηλώνει πως βρίσκονται πολύ κοντά σε κάτι μεγάλο.


GOJIRA


Μετά το σπουδαίο "Magma" που κυκλοφόρησε το 2016, το νέο single τους "Another World" και την συνεχώς ανοδική πορεία τους, οι GOJIRA ετοιμάζονται να μας καταπλήξουν για άλλη μια φορά με την επερχόμενη ατιτλοφόρητη ακόμη, κυκλοφορία τους. Δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από την τελειότητα των Γάλλων.


HELLOWEEN


Όνειρο ζουν οι φίλοι των HELLOWEEN μετά την περιοδεία Pumpkins United, που σηματοδότησε την επιστροφή των Hansen/Kiske στο power metal σχήμα. Λίγο ακόμη όμως θα πρέπει να περιμένουν για τον νέο δίσκο των Γερμανών, ο οποίος θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2021. Μέχρι τότε θα ακούσουμε το πρώτο single "Skyfall", στις 2 Απριλίου το οποίο είναι διάρκειας δώδεκα λεπτών (!), σύνθεση του Kai Hansen. Καθόλου άσχημα, μετράμε αντίστροφα για τον πρώτο δίσκο των HELLOWEEN με την σύνθεση Pumpkins United.



IRON MAIDEN


Με την παραφιλολογία να βρίσκεται στο ζενίθ της, υπάρχουν αναφορές με φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζουν τους θρυλικούς IRON MAIDEN να μπαινοβγαίνουν στο studio που ηχογραφήθηκε το "Book Of Souls" στο Παρίσι, προκαλώντας έτσι φρενίτιδα στους αναρίθμητους οπαδούς τους και μόνο στην σκέψη πως θα κυκλοφορήσουν νέο δίσκο το τρέχον έτος. Το τι θα κάνουν τελικά είναι άγνωστο, ωστόσο όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, έτσι ελπίζουμε...



JINJER


Οι Ουκρανοί JINJER με την μια κυκλοφορία να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, ετοιμάζονται να μας προσφέρουν τον διάδοχο του "Macro" που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και μεγάλης απήχησης στο metal κοινό. Μένει να δούμε πόσο πειραματικοί και οργισμένοι θα είναι αυτήν την φορά.


JUDAS PRIEST


Καταφέρνοντας να κάνουν τα σαγόνια μας να πέσουν με το "Firepower" του 2018, οι τεράστιοι JUDAS PRIEST, επιστρέφουν με νέα κυκλοφορία και ίδια συνταγή το 2021. Ο Glenn Tipton παρά τα προβλήματα υγείας του, συνεχίζει να συνθέτει μαζί με την υπόλοιπη μπάντα. Αν ο νέος δίσκος έχει έστω την ελάχιστη φρεσκάδα και δύναμη του "Firepower", θα είμαστε ευτυχισμένοι.


KERRY KING



Το ερώτημα της χρονιάς: Θα κυκλοφορήσει ο δίσκος του επόμενου project του Kerry King; Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε μόνο, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου ότι έχει έτοιμο αρκετό υλικό για δύο δίσκους, ενώ ο drummer του στους SLAYER, Paul Bostaph είπε πως δούλεψε με τον King πάνω σε νέες ιδέες. Οι φήμες που θέλουν τον Philip Anselmo να αναλαμβάνει τα φωνητικά καθώς και τα υπόλοιπα πρόσωπα που θα συμμετέχουν σε αυτό το project, είναι απλά... φήμες. Ο χρόνος θα δώσει όλες τις απαντήσεις το 2021.


KING DIAMOND


"The Institute" ονομάζεται η επερχόμενη, 13η studio δουλειά του King Diamond. Προσφέροντας μας ως "ορεκτικό" το single "Masquarade Od Madness", μόνο ενθουσιασμός και τεράστια ανυπομονησία έχει προκληθεί σε όλη την metal κοινότητα για τον σπουδαίο King Diamond και τον νέο του δίσκο. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του "The Institute" δεν είναι ακόμη γνωστή, αλλά μικρή σημασία έχει καθώς... έρχεται.


MASTODON


Οι MASTODON ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο μετά την συμπλήρωση είκοσι χρόνων καριέρας και του περσινού δίσκου σπάνιων συλλογών, "Medium Rarities". Η μπάντα έχει πλούσιο υλικό για να επιλέξει με ερωτηματικό να αποτελεί την μουσική κατεύθυνση που θα έχει ο νέος δίσκος, με επικρατέστερη θεωρία να είναι ότι θα είναι πειραματικός με την γνωστή παραγωγή MASTODON.


MEGADETH




Όταν ο Dave Mustaine στα τέλη του 2019 δήλωνε πως ξεπέρασε τον καρκίνο ολοκληρώνοντας την χημειοθεραπεία του και πως είχε ήδη 9 κομμάτια έτοιμα για τους MEGADETH, απλά επιβεβαίωνε πόσο σκληρό καρύδι είναι. Η πανδημία κοροναϊού απέτρεψε τους MEGADETH να βγουν για περιοδεία αλλά επέσπευσε την ολοκλήρωση του νέου δίσκου τους, ο οποίος κατά τον MegaDave, είναι ένας από τους πιο "βίαιους" από την εποχή του "Rust In Peace". Δεν υπάρχουν περαιτέρω σχόλια...


METALLICA


Το μόνο θετικό της πανδημίας Covid-19 ίσως να είναι ότι πολλές μπάντες μη μπορώντας να περιοδεύσουν, μπήκαν στο studio και άρχισαν να δουλεύουν σε νέο υλικό. Αυτό ακριβώς έκαναν και οι METALLICA,μόνο που λόγω της μεγάλης απόστασης μεταξύ των κατοικιών των μελών της μπάντας, ο ρυθμός συγγραφής νέων τραγουδιών είναι εξαιρετικά αργός και δύσκολος κατά τον Lars Ulrich. O ίδιος δήλωσε αστειευόμενος πως θα είναι ο πιο "heavy" και καλύτερος δίσκος που έχουν κάνει, προσθέτοντας ότι πάντα δουλεύουν με την προοπτική πως κάθε νέος δίσκος τους πρέπει να είναι καλύτερος από τους προηγούμενους.


 ΟΖΖΥ


Ο ένας και μοναδικός Ozzy Osbourne ετοιμάζει ήδη τον διάδοχο του τρομερού "Ordinary man" που κυκλοφόρησε πέρυσι και εκτιμήθηκε δεόντως από σύσσωμη την metal κοινότητα. Τα προβλήματα υγείας του Ozzy είναι πολλά και σοβαρά αλλά δεν το βάζει κάτω, προσπαθώντας να προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί στους άπειρους θαυμαστές του έως το τέλος.









 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου