Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

 

Ο ηγέτης των MACHINE HEAD απευθυνόμενος κυρίως στους οπαδούς της μπάντας του, έστειλε ένα email στα πλαίσια του "The General Journals" newsletter, με το οποίο έκανε έναν απολογισμό για το διχογνωμικό album "Catharsis" το οποίο κυκλοφόρησε πριν τρία χρόνια. Στο γράμμα του απέφυγε για μια ακόμη φορά να σχολιάσει την στάση των πρώην μελών του συγκροτήματος (Demmel/McClain) οι οποίοι συχνά εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για τον τελευταίο δίσκο των MH και τον ίδιο τον Flynn, κάνοντας ωστόσο μια αναφορά (και) για αυτούς που "πολέμησαν" τον δίσκο "Catharsis". Στο μεταφρασμένο email που ακολουθεί ο Flynn για άλλη μια φορά λέει ξεκάθαρα αυτό που σκέφτεται, ωστόσο σε αντίθεση με το παρελθόν αυτήν την φορά μιλάει με στατιστικά στοιχεία εξηγώντας την επιτυχία (;) του "Catharsis" δίσκου, δίχως να παραλείψει να ευχαριστήσει τους θαυμαστές των MH. 


«Το γράφω για να γιορτάσω το δίσκο και χωρίς αμφιβολία 3 χρόνια αργότερα είμαι εξίσου περήφανος για αυτό. Σε 15 τραγούδια και 75 λεπτά ήταν πάρα πολύ να συμμετάσχω. Θυμάμαι να λέω ξανά και ξανά στην περιοδεία Τύπου της ΕΕ τον Οκτώβριο του 2017 ότι, «ήταν το «Lord Of The Rings» των άλμπουμ!». Και αυτή,  «στη δική μας κοινωνία μικρής προσοχής», ήταν μια φοβερή ιδέα να κυκλοφορήσουμε ένα δίσκο εδώ και πολύ καιρό. Αλλά προχωρήσαμε με αυτήν την απόφαση. Υπάρχουν μερικά φανταστικά τραγούδια που παραβλέφθηκαν στο άλμπουμ. Δεν είναι μυστικό ότι μερικοί άνθρωποι (συμπεριλαμβανομένων των πρώην μελών) έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να χέσουν το άλμπουμ, αλλά το γεγονός είναι ότι αυτό το άλμπουμ είχε ως αποτέλεσμα δύο πιστοποιημένα χτυπήματα στο ζωντανό (στις συναυλίες) οπλοστάσιο των Machine Head με τα «Catharsis» και «Beyond The Pale».

Εδώ είναι μερικές από τις θέσεις των charts.

 

- Το CATHARSIS κάνει ντεμπούτο στο # 3 στη Γερμανία

- Το CATHARSIS κάνει ντεμπούτο στο # 12 στα Εθνικά charts του Ηνωμένου Βασιλείου,

- Το CATHARSIS κάνει ντεμπούτο στο # 10 Αυστραλία

- Το CATHARSIS κάνει ντεμπούτο στο # 17 στην Αμερική

- Το CATHARSIS κάνει ντεμπούτο στο # 10 Καναδά

 



«Οι καταχωρήσεις της εβδομάδας έναρξης του Catharsis σημείωσαν τις υψηλότερες θέσεις στο ιστορικό των Machine Head (30 χρόνια τον Οκτώβριο), συμπεριλαμβανομένων των Top 5 και των Top 20 θέσεων σε 15 διαφορετικές χώρες. Αυτά δεν ήταν τα charts «rock», αυτά δεν ήταν τα «metal» charts, αυτά ήταν τα επίσημα charts που ποσοτικοποιούν όλη τη μουσική από την country έως την pop. Καλύτερες από τις  θέσεις προηγούμενων γραφημάτων για το The Blackening, Unto The Locust και Bloodstone & Diamonds.

 

«Για μένα, η θέση στο Παγκόσμιο Chart ήταν η πιο εντυπωσιακή από όλες. Βλέπετε, το Παγκόσμιο Chart είναι η αθροιστική κατάταξη όλων των χωρών (π.χ. Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Σουηδία, Πολωνία κ.λπ.), συνδυάζοντας φυσικές πωλήσεις, streams και μεμονωμένες λήψεις τραγουδιών. Ενώ εξακολουθεί να είναι ένα αρκετά νέο γράφημα, καθώς η παγκόσμια μουσική κοινότητα γίνεται πιο αλληλένδετη, η συνάφειά της έχει γίνει όλο και πιο σημαντική.

 

«Ήρθαμε στο # 15 στο World Chart.

 

«Αφήστε αυτό να βυθιστεί (σκεφτείτε το)…»

 

Το "Catharsis" ήταν το # 15 άλμπουμ στον ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ την εβδομάδα που κυκλοφόρησε ...




 «Είμαστε μια μεταλ μπάντα, με μη παραδοσιακούς τρόπους προώθησης και με συγκριτικά ελαφρύ (σε ορισμένες περιπτώσεις ανύπαρκτο) ραδιοφωνικό χρόνο, απολύτως μηδενική αναπαραγωγή βίντεο εκτός του YouTube, σε ένα είδος που εξακολουθεί να είναι έντονο από τη φυσική πλευρά της κατανάλωσης μουσικής, ωστόσο, με τη βοήθειά σας, καταφέραμε να διεισδύσουμε στους 20 κορυφαίους της παγκόσμιας μουσικής κοινότητας μαζί με τους Post Malone και Taylor Swift.»

 

«Ήταν/Είναι κάτι που είμαι πολύ περήφανος.»

 

«Σίγουρα υπήρχαν κάποια αστέρια που ευθυγραμμίστηκαν (υπήρχε τύχη), αλλά αυτό έγινε στις ρίζες του λαού, σε επίπεδο τύπου από στόμα σε στόμα. Σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από την χιπ χοπ και ποπ μουσική, όσον αφορά τόσο τις πωλήσεις όσο και τη συνάφεια, οι Head Cases ( δηλαδή οι θαυμαστές των MH) του κόσμου έστειλαν ένα εκκωφαντικό μήνυμα… Το Metal σημαίνει κάτι σημαντικό.»

 

«Γνωρίζουμε και εσείς και εγώ, ότι δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι Head Case. Πήρατε πολλά σκατά για το Catharsis, και στο τέλος της ημέρας, στέκεστε στην δίκαιη πλευρά της ιστορίας.»

«Τόσα πολλά από τα θέματα για τα οποία δέχθηκα κριτική, έγιναν πραγματικότητα, έτσι δεν είναι; Και δεν είναι ενδιαφέρον πόσο πολλοί στα μεταλ Μέσα έχασαν εντελώς το μήνυμα: Έχασαν το μήνυμα σχετικά με το εκστρατεία «Unite The Right» στο Charlottesville στο «Volatile», το μήνυμα σχετικά με τον εξεγερμένο Trump και την άνοδο του στην εξουσία στα «Bastards», δεν νομίζω ότι κανένας από αυτούς το κατάφερε σε ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια «Eulogy».

Μισώ να λέω «σας το είπα», αλλά…



«Οι Head Cases της Αμερικής αξίζουν μερικά επιπλέον εύσημα. Στέκονταν στο έδαφος τους μέσα από έναν αληθινό τυφώνα αρνητικότητας, αρνητικά reviews (γειά σου Decibel) και ευθέως στο διαδίκτυο, εξτρεμιστικό μίσος που λάσπωνε τα νερά. Το να αγνοήσετε όλα αυτά, και να μείνετε δίπλα στο συγκρότημά ΣΑΣ, σήμαινε περισσότερα για τους Jared και εμένα, από όσο θα μάθετε ποτέ. Αξίζετε να χειροκροτηθείτε τόσο δυνατά από τους δυο μας, που τα χέρια μας θα έπρεπε να πληγωθούν από το χειροκρότημα και οι λαιμοί μας από τους πανηγυρισμούς.»

 

«Ήταν δύσκολος δίσκος να φτιάξω; Ω ναι! Υπάρχει ένα παρασκήνιο για τη συγγραφή αυτού του άλμπουμ που δεν έχει ειπωθεί. Σίγουρα. Αλλά τώρα δεν είναι η ώρα να μπούμε σε αυτό το θέμα.»

 

«Παρ 'όλα αυτά, θα έρθει μια μέρα που αυτό το ρεκόρ θα έχει νόημα από τα μέσα ενημέρωσης. Όταν ταινίες ή επικές τηλεοπτικές εκπομπές θα θέλουν να ενσωματώσουν τα συμφωνικά masterstrokes του «Heavy Lies The Crown» και του «Catharsis» στις σκηνές της μάχης τους ή το «Behind A Mask» στις καταθλιπτικές / τρυφερές σκηνές αγάπης τους.»

 

«Και ενώ ένας απογοητευτικός αριθμός ανθρώπων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ, επέλεξε να κάνει μια ψυχρή, γραπτή επίθεση στους Machine Head κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και να απεικονίσει κάθε κίνηση μας ως αποτυχία (είμαι βέβαιος ότι ακόμη και τώρα οι ιστότοποι με πιο κουτσομπολίστικο περιχόμενο θα γράψουν αυτήν την ανάρτηση ως "Ο Robb Flynn Υπερασπίζεται το Catharsis"), ο τεράστιος αριθμός των εξαντλημένων ημερομηνιών στην περιοδεία τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως, εξαλείφει κάθε αμφιβολία για αυτό. Από το Λος Άντζελες στη Βοστώνη, από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο, από το Παρίσι στο Τόκιο, από το Βερολίνο έως το Βέλγιο, ήταν η πιο επιτυχημένη πρώτη μας περιοδεία σε αυτό το σημείο στην ιστορία μας, και το γεγονός ότι το κάναμε μόνοι μας, ως "Evening With", παίζοντας τρεις ώρες συναυλιών, χωρίς ένα πακέτο από «καυτές» μπάντες κάτω από εμάς, μιλάει εκκωφαντικά από μόνο του.»

«Είναι δύσκολο να διαφωνήσεις με την επιτυχία.»

 

«Και αυτή η επιτυχία ήταν εξαιτίας σας. Το άτομο που το διαβάζει, αν έχεις φτάσει μέχρι εδώ, ΓΝΩΡΙΖΩ ότι είσαι ένας HEAD CASE. Σας ευχαριστούμε που ήσασταν στο ταξίδι, σας ευχαριστώ για την πίστη σας, την αφοσίωσή σας, την ένταση, το πάθος σας.»

 

«Είστε η ενέργεια και η δύναμη πίσω από αυτό.»

 

“Το μόνο πράγμα που με κρατά υγιή, η μουσική στις φλέβες μου, και αν αυτές οι λέξεις είναι οι γροθιές μου, αυτή είναι η κάθαρση μου” ( στίχοι του κομματιού Catharsis).




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου