Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021


Ακάθεκτοι συνεχίζουμε με το 18ο μέρος του "Scenes From A Memory...", με καλεσμένο τον Βλάση Κατσαούνη ο οποίος πέρα από τους Fallen Arise μας ετοιμάζει και άλλες μουσικές εκπλήξεις. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα πέντε άλμπουμ, που τον επηρέασαν στην μουσική του σταδιοδρομία...


Χαιρετώ το αγαπημένο μας Metal Nuovo και ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φιλοξενία, κατ' αρχάς!

Αν και από πιτσιρικάς σχετικά βρίσκομαι πίσω από το μικρόφωνο, δεν υπήρξε αρχικά κάποια συγκεκριμένη επιρροή πέραν των γενικών, κλασσικών Rock και Heavy ακουσμάτων μου την εποχή εκείνη. Καθώς, όμως, μεγάλωνα και διευρυνόταν συνεχώς το πεδίο των ακουσμάτων μου, κάτι το οποίο δεν σταματάει ποτέ άλλωστε, θα έλεγα πως μία τάση για...εξειδίκευση μου προέκυψε στην πορεία, καθώς ο πιο extreme ήχος ήταν αυτός που με συνάρπαζε και με έκανε να κλίνω και να...ψαχτώ ως προς αυτόν. Τα albums και οι τραγουδιστές που με επηρέασαν και με επηρεάζουν, πολλοί και σπουδαίοι! Αν, όμως, πρέπει να εστιάσω στα 5 κυριότερα και κρισιμότερα για την πορεία μου albums-επιρροές, τα οποία κάποιος μπορεί να συναντήσει στο ύφος, το μέτρο και το χρώμα των φωνητικών μου, αυτά είναι τα κάτωθι:

 SEPULTURA - "Chaos A.D."


Κανονικά βάζω οτιδήποτε είναι SEPULTURA, CAVALERA CONSPIRACY κλπ...βασικά, οτιδήποτε αφορά Max Cavalera! Η πρώτη μου και κύρια επιρροή διαχρονικά, από τη στιγμή που χρονικά πρωτίστως από αυτό το album γνώρισα τη φωνή του! Θυμάμαι μου ακούστηκε τόσο πρωτόγνωρη, ιδιαίτερη, άγρια και full ψαρωτική... τόσο, που μέχρι να τον δω σε κάποια φωτογραφία πώς είναι εμφανισιακά, νόμιζα πως θα ήταν κανένας αγριάνθρωπος από καμία συμμορία, τελείως κακός τύπος και κακάσχημος! χαχαχαχα! Καμία σχέση τελικά, γιατί μιλάμε για έναν από τους πιο ευγενικούς και ήσυχους ανθρώπους που είχα τη τιμή και τη χαρά να γνωρίσω μετέπειτα στη ζωή μου!

LAMB OF GOD - "Ashes Of The Wake"

Τι να πει κανείς γι' αυτή τη μπαντάρα και γι' αυτή τη persona....! Εννοείται ότι και εδώ, κανονικά, χωράει η δισκογραφία ολάκερη, παρόλα αυτά αν πρέπει να εστιάσω κάπου θα έλεγα πως αυτό το album ενεργοποίησε το...δυναμίτη μέσα μου, τρελαμένος από τα χρώματα της φωνάρας του Randy Blythe! Αυτομάτως, μπήκε στις επιρροές και στο ηχόχρωμα της φωνής μου. Ειδικά τα φωνητικά που έχει κάνει σε αυτό το album θα τα..."συναντήσετε" σε παλιότερες extreme δουλειές μου! Τόσο στο πετσί του, που παλιότερα σε social media θα με συναντούσες σαν "Vlashes OvThe Wake"! Αυτά.



THE HAUNTED - "The Haunted"

Έτος 1998  και σκάει ντεμπούτο-σεισμός που τραντάζει συθέμελα Thrash και Swedish Death Metal μαζί! SLAYER meets AT THE GATES με έναν θεόμουρλο Peter Dolving να ξελαρυγγιάζεται και να δίνει πόνο στα φωνητικά! "That's my man!"  είπα και όλα τα υπόλοιπα άρχισαν να κυλάνε από τότε στις φλέβες μου,  μεταγγίζοντας μου το απίστευτο νεύρο που έβγαλε σε αυτή τη δισκάρα!

ΤΗΕ HAUNTED - "One Kill Wonder"

"Γιατί ρε φίλε 2 albums THE HAUNTED και "σπαταλάς" έτσι τη λίστα σου;" Γιατί ρε φίλε αυτή η μπαντάρα μας σύστησε 2 φωνάρες! Προηγουμένως, είχες έναν λυσσασμένο Dolving που ανα πάσα στιγμή σπάει την αλυσίδα και σε κατασπαράζει τάχιστα. Από την άλλη, ειδικά στο παρόν album έχεις έναν Marco Αro που όχι απλά σε δολοφονεί, αλλά σε κατακρεουργεί με τη φωνή του σαν αλυσοπρίονο. Ακούγοντας 2 τέτοια λαρύγγια, άντε ο Βλάσης μετά να μείνει ανεπηρέαστος!

 PARADISE LOST - "Draconian Times"

Τελευταία, ας πούμε η "έκπληξη"...όχι όμως για μένα. Άλλωστε μπορεί οι περισσότερες μέχρι τώρα δουλειές μου να κινούνται στα extreme φωνητικά πεδία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι μελωδικές μου στιγμές ενίοτε. Μου αρέσει να βρίσκω ευκαιρίες και να τραγουδάω μελωδικά. Στο μνημειώδες αυτό album ακούς την κυριότερη επιρροή μου όσον αφορά τις μελωδικές, καθαρές μου φωνητικές στιγμές. Η Φωνή κατευθείαν από την απεγνωσμένη καρδιά του τεράστιου Nick Holmes ακούμπησε και τρέλανε τη δική μου καρδιά και το μυαλό όταν τον πρωτοάκουσα μέσα από αυτό το μνημείο, καθώς και από την υπόλοιπη δισκογραφία του ever-after!

Stay safe! Stay strong!...and a Metal New Year!!! \m/




facebook fallen arise

facebook Icon in Black

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου