Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Όπως έχουμε ξαναγράψει πρόσφατα, οι LIQUID TENSION EXPERIMENT, το instrumental προοδευτικό rock / metal σχήμα με τον πληκτρά των DREAM THEATER Jordan Rudess και τον κιθαρίστα τους John Petrucci, μαζί με τον πρώην ντράμερ τους Mike Portnoy και το progressive rock ίνδαλμα Tony Levin (μπάσο) των KING CRIMSON και  PETER GABRIEL, θα κυκλοφορήσουν το τρίτο άλμπουμ τους, "LTE3", στις 26 Μαρτίου μέσω της InsideOut. Το αποτέλεσμα της δουλειάς που έχουν έτοιμο και μας έρχεται 22 χρόνια μετά την κυκλοφορία του "Liquid Tension Experiment 2" του 1999. Το επίσημο μουσικό βίντεο που δημιουργήθηκε από τον Christian Rios για το δεύτερο single του άλμπουμ, "Beating The Odds", μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Ο Petrucci είπε: 

"Ήταν ένα riff που έφερα στα sessions μας που πίστευα ότι ήταν ενδιαφέρον γιατί ήταν σε περίεργο χρόνο και διατυπώθηκε με τρόπο που είναι δύσκολο να κατανοήσεις στην αρχή μέχρι να καταλάβεις πού είναι το groove. Όταν το παρουσίασα για πρώτη φορά στα παιδιά, η αρχική τους αντίδραση ήταν «πώς το νιώθεις αυτό;» Όταν το συγκρότημα μπαίνει μετά το riff, πιθανότατα ακούγεται λίγο «περίεργο», επειδή η υπογραφή του χρόνου είναι λίγο ασαφής μέχρι να ξεκινήσει το τραγούδι. Αν οι LTE είχαν ποτέ «prog pop hit», αυτό θα ήταν. "

Προσθέτει ο Rudess

"Θυμάμαι την σύγχυση σε ΟΛΑ τα πρόσωπά μας όταν ο JP άρχισε να παίζει αυτό το αρχικό riff! Ήταν φαινομενικά τόσο ευθυτενές, αλλά με μια περίεργη ρυθμική συστροφή! Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να το ενσωματώσουμε, αλλά τότε όλοι το λάτρεψαν! Ένα από τα σπουδαία πράγματα για τους LTE είναι το γεγονός ότι αφήσαμε τους εαυτούς μας να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν! "


Είπε ο Portnoy:

 «Το « Beating The Odds » είναι το δεύτερο τραγούδι που γράψαμε στα sessions των LTE3. Το ανέφερα αστειευόμενα ως« το καλό τραγούδι της πανδημίας »στο στούντιο, καθώς έχει μια πολύ αισιόδοξη χαρούμενη αίσθηση σε αυτό... αλλά παίρνει επίσης μερικές δροσερές μουσικές ανατροπές, που κυμαίνονται από την τρομερό μελωδικό chorus και το τελικό μέρος μέχρι τις σκοτεινές σόλο ενότητες. "


Προσθέτει ο Levin

"Ξεκινά με ένα off-step riff, σαν να περπατάς ανάποδα στον επάνω όροφο, αλλά όταν το ξανακούς το “πιάνεις”.Στη συνέχεια ανοίγει σε" πιο γήινο ύφος. " Αργότερα υπάρχουν γραμμές μπάσου, όπου τόσο ο Jordan όσο και ο John  έβαλαν flangy ήχους που λειτουργούν καλά με το μπάσο. Η ασταμάτητη ενέργεια του Mike είναι εμφανής εδώ και έχουμε πιο φανταστικά σόλο J&J. Σε μόλις πέντε και μισό λεπτό, αρχίζουμε να ξεδιπλώνουμε ... ένα σύντομο τραγούδι σύμφωνα με τα πρότυπα μας. Αλλά απλώς ζεσταίνουμε την μηχανή."

   


"LTE3" track listing:

01. Hypersonic (8:22)
02. Beating The Odds (6:09)
03. Liquid Evolution (3:23)
04. The Passage Of Time (7:32)
05. Chris & Kevin's Amazing Odyssey (5:04)
06. Rhapsody In Blue (13:16)
07. Shades Of Hope (4:42)
08. Key To The Imagination (13:14)


BANDCAMP

FACEBOOK 

SPOTIFY

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου