Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021


H Ελληνική thrash-metal σκηνή δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα...Ιδίως όταν υπάρχουν μπάντες σαν τους Devil Rolling Dice και με ένα δίσκο και μόνο, μας αποδεικνύουν περίτρανα πως μπορούν με μαεστρία να συνδυάσουν την μεταλλική οργή με την μελωδία της μουσικής.


Οι Devil Rolling Dice αποτελούνται από τους Δημήτρη Σταθόπουλο (κιθάρα, φωνητικά), Δημήτρη Νάπα (κιθάρα), Κίμωνα Σταθόπουλο (ντραμς) και  Κώστα Σπανό (μπάσο). Στις 28 Οκτωβρίου του 2019 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με την ονομασία "The Catastrophic Sequence" και δεν το κρύβω πως είναι ένα από τα ομορφότερα άλμπουμ που έχω ακούσει ποτέ μου στο είδος του. Ο ήχος τους στα δικά μου αυτιά και με βάση τα δικά μου ακούσματα, ήταν μία πανέμορφη μίξη των Metallica των πρώτων ημερών, αλλά και των αγαπημένων μου Γερμανών Rage, τότε όταν μεσουρανούσαν με άλμπουμ όπως τα "The Missing Link", "Trapped'' και "Black In Mind". Αναφέρω τα συγκεκριμένα συγκροτήματα γιατί θέλω να καταλήξω στο γεγονός, πως μπορούν με μαεστρία να συνδυάσουν την αμερικάνικη με την ευρωπαϊκή σχολή, ενώ όση οργή διακρίνεται στην μουσική τους άλλη τόσο μελωδία μπορείτε να ανακαλύψετε.

Στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά "The Catastrophic Sequence", η οποία αποτελείτε από εννέα συνθέσεις συνολικής διάρκειας μίας ώρας, όπου οι μελωδίες, η τεχνική, τα διπλό-πέταλα, η σκοτεινή ατμόσφαιρα, οι πολλές και όμορφες εναλλαγές, τα τρομερά φωνητικά του Δημήτρη Σταθόπουλου και συνθέσεις όπως τα αγαπημένα "Time And Regrets", "Prison Dead" με την απίστευτη ακουστική και στοιχειωμένη εισαγωγή, "The Prestige" και εδώ απλά αδικώ τα υπόλοιπα τραγούδια, γιατί μιλάμε για ένα δίσκο που η μετριότητα δεν υφίσταται και παρόλη την μεγάλη χρονική διάρκεια των συνθέσεων, όχι μόνο δεν κουράζει αλλά αντιθέτως δεν το καταλαβαίνεις κιόλας.

Νομίζω πως τα πολλά λόγια είναι φτώχια, οι Devil Rolling Dice μας χάρισαν απλόχερα μία δουλειά όπου το μελωδικό και τεχνικό thrash θριαμβεύει και εμείς απλά ευχόμαστε σε μία ανάλογη συνέχεια. Ένας must δίσκος για την δισκοθήκη μας!




Devil Rolling Dice Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου