Παρασκευή 30 Απριλίου 2021


 O John Hinch, ο πρώτος ντράμερ των Judas Priest όπου και έπαιξε στο πρώτο δίσκο τους "Rocka Rolla", πέθανε στις 29 Απριλίου και ήταν 73 χρονών.


H ανακοίνωση του θανάτου του επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο τον Rob Halford, όταν ο τραγουδιστής των Judas Priest ανάρτησε μία φωτογραφία του εκλιπόντος στην ιστορία της επίσημης σελίδας του στο Instagram. O John Hinch εκτός από χρέη ντράμερ της μπάντας έκανε τον οδηγό και τον road manager στις περιοδείες.

Οι διαφορές και οι συγκρούσεις, ιδιαίτερα με τον Glenn Tipton, έκαναν τον Hinch να αποχωρήσει και τη θέση του πήρε ο Alan "Skip" Moore (ο οποίος είχε παίξει στο παρελθόν με το συγκρότημα). Ο Hinch αποφάσισε να ακολουθήσει καριέρα στη μουσική διοίκηση, σε συνεργασία με τους Jameson Raid, Uli Jon Roth, Fashion, Steel, The Bureau και Zeno.

Τα τελευταία χρόνια επικοινώνησε με διάφορους μουσικούς βιογράφους και ερευνητές και μίλησε για τους Judas Priest, ιδιαίτερα σε μια συνέντευξη του 1995 που συμπεριλήφθηκε στο "The Best of Judas Priest - The Insight Series". Τον Hinch μπορείτε να τον δείτε στο βίντεο των τραγουδιών "Rocka Rolla" και "Dreamer Deceiver" (και τα δύο από το The Old Grey Whistle Test) στη συλλογή Metal Works 1973-1993. Ήταν μεταξύ των μελών της μπάντας που συνεργάστηκαν ξεχωριστά με τον συγγραφέα Neil Daniels για την κυκλοφορία της βιογραφίας Judas Priest Defenders of the Faith.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου