Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021



      Μετά από πέντε χρόνια δισκογραφικής απουσίας και μετά το πολύ καλό "Awakening" του 2016, οι Wardrum έδωσαν πρόσφατα στη δημοσιότητα το πέμπτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Maverics". Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 28 Μαΐου από την Steel Gallery Records, με μοναδική διαφοροποίηση στο line-up την προσθήκη στα φωνητικά του Γιώργου Μαργαριτόπουλου στη θέση του Γιάννη Παπαδόπουλου και του Strutter Bass στη θέση του Κώστα Σκανδάλη στο μπάσο. 

      Ξεκινώντας από το εξαιρετικό εξώφυλλο το οποίο είναι προσεγμένο όπως και τα προηγούμενα, πρόκειται για ένα μικρό έργο τέχνης, με τον φτερωτό μυστηριώδη μαχητή με την κόκκινης απόχρωσης κάπα του να είναι πάντα στο προσκήνιο! Σε ό,τι αφορά τον ήχο, τα πράγματα είναι πιο "άγρια" σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες και η μουσική αντεπίθεση έχει ήδη ξεκινήσει από το "Αwakening", με το "Mavericks" να είναι άξιος συνεχιστής του. Στον νέο δίσκο, ο ήχος είναι καθαρός και ογκώδης, περισσότερο δυνατός και μελωδικός αλλά και οι συνθέσεις είναι πιο εμπλουτισμένες, με όμορφα ριφς και άρτια σολαρίσματα, εμπεριέχουν ωραίες ιδέες ξεφεύγοντας αρκετές φορές από τη στενή νόρμα του power. Ο νέος τραγουδιστής έχει αντικαταστήσει επάξια τον προκάτοχό του και τα φωνητικά του έχουν ταιριάξει απόλυτα με το μουσικό ύφος του άλμπουμ, το οποίο βρίθει τεχνικής, μελωδίας και έντονων συναισθημάτων. 



     Σχετικά με τα τραγούδια, το "Hunt For Survival" με την Jag Panzer εισαγωγή του ανοίγει το δίσκο και παρασέρνει τον ακροατή σε ένα καταιγιστικό μουσικό μελωδικό παραλήρημα από την πρώτη κιόλας στιγμή, με το Malmsteen-ικό "Best Of Times" να ακολουθεί δίνοντας τη θέση του στο εξαιρετικό ομώνυμο κομμάτι. Το "Sands Of Time" είναι ένας πραγματικός power metal δυναμίτης και σημείο αναφοράς στον τεράστιο Ronnie James Dio που μάλλον θα σιγοτραγουδάει το ρεφρέν από εκεί ψηλά, ενώ στο "Broken Pieces" με τα Symphony X ριφς του, εκδηλώνονται οι prog επιρροές του συγκροτήματος. Το "Μαύρο (Ulreh’s song)" δίνει μια επική χροιά στο δίσκο ενώ η όμορφη μπαλάντα "No One Believes" ρίχνει τους τόνους. Από τα πιο βαριά κομμάτια το "Raven Days", θα ταξιδέψει τον οπαδό ενώ το "Promised Land" θα τον μαγέψει με το υπέροχο ρεφρέν του. Γενικά δεν υπάρχει σύνθεση που να υστερεί και κάθε μια έχει κάτι το μοναδικό να κοινωνήσει στον ακροατή και όλες μαζί στο σύνολό τους συμβάλλουν σε μια ισορροπημένη μουσική ομοιογένεια.

       Με αυτή της την εξαιρετική (για άλλη μια φορά) κυκλοφορία, η μπάντα δίνει ένα επιπλέον στίγμα στο χώρο της power metal σκηνής. Με την πάροδο των ετών η ωριμότητα που επιδεικνύουν οι Wardrum, όχι μόνο στην παραγωγή  αλλά κυρίως στις συνθέσεις, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, γεγονός απαραίτητο για την εξέλιξη και το μέλλον ενός (ήδη επιτυχημένου) συγκροτήματος. Οι Wardrum μας δείχνουν τον δρόμο και εμείς πιστοί συνοδοιπόροι, τους ακολουθούμε στο μουσικό ταξίδι! Μην το χάσετε! 




Δισκογραφία:

2011 Spadework
2012 Desolation 
2013 Messenger
2016 Awakening
2021 Mavericks

Line up: 

Strutter Bass: Bass
Stergios Kourou: Drums
Kosta Vreto: Guitars
Dimitris Makrantonakis: Guitars
George Margaritopoulos: Vocals


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου