Τρίτη 27 Ιουλίου 2021



Σε αντίθεση με όσα κατά καιρούς έχουν γραφτεί, μελέτες δείχνουν ότι η heavy metal μουσική μπορεί να ηρεμήσει την ψυχή μας, να μας επηρεάσει θετικά και να μας εμπνεύσει την ηρεμία παρά να μας προκαλέσει αισθήματα θυμού, οργής και θλίψης.


H Heavy Metal μουσική μας κάνει πιο ήρεμους!


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Queensland της Αυστραλίας, υπέβαλαν 39 λάτρεις της heavy metal μουσικής σε εργαστηριακό πείραμα. Δημιουργήθηκαν δύο ομάδες κατά τις οποίες τα άτομα της μιας ομάδας, ρωτήθηκαν για όσα τους κάνουν να νιώθουν φόβο, οργή, απογοήτευση και παράλληλα οι επιστήμονες μέτρησαν τους καρδιακούς παλμούς τους. Από την άλλη πλευρά, μια άλλη ομάδα εκτέθηκε σε ακρόαση heavy metal μουσικής ενώ κλήθηκαν να απαντήσουν στην ίδια ερώτηση. Στη δεύτερη ομάδα αντί να αυξάνεται ο θυμός τους, παρατηρήθηκε ότι η μουσική τους ενέπνευσε τόσο, ώστε να ηρεμήσουν σε μεγάλο βαθμό, και οι καρδιακοί παλμοί τους να είναι σχετικά πιο αργοί.


Η Metal Music ρυθμίζει τη θλίψη!


Από αυτήν την ερευνητική δραστηριότητα, διαπιστώθηκε ότι η μουσική ρύθμισε τη θλίψη και κατά συνέπεια ενίσχυσε και τα θετικά συναισθήματα. Στην έκθεσή της για την έρευνα, η Leah Sharman σημειώνει ότι η μουσική βοήθησε τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν πλήρως το φάσμα των συναισθημάτων τους, αφήνοντάς τους εξαιρετικά εμπνευσμένους και ήρεμους. Η Sharman και ο συν-ερευνητής της συνεχίζουν να κάνουν βήματα στην αναζήτηση πιο θετικών συμπερασμάτων σχετικά με την heavy metal μουσική.


«Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα νεύρα και το άγχος μειώθηκαν αισθητά, όταν άκουσαν μουσική. Ένιωσαν πιο δυνατοί», ανέφερε η ψυχολόγος Leah Sharman.





Λίστες αναπαραγωγής που επιλέχθηκαν από συμμετέχοντες!


Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που βρήκαν οι ερευνητές ήταν ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη επέλεξαν μουσική με πιο extreme θεματολογία. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν καταπραϋντική την heavy metal μουσική.


 Συγκεκριμένα, αυτή η μουσική ενίσχυσε την ευτυχία τους και μείωσε το άγχος και τον θυμό στους περισσότερους από τους συμμετέχοντες.


«Το heavy metal, το hardcore, το punk και το extreme metal, μειώνουν τη θλίψη και αυξάνουν τα θετικά συναισθήματα. Όταν έχουν νεύρα και ακούνε μουσική που ταιριάζει με την κατάστασή τους η ένταση ξεθυμαίνει και τους κάνει να νιώθουν πιο δυνατοί και γεμάτοι ενέργεια», ανέφεραν οι ερευνητές.


Για να ακούσετε και εσείς τα καλύτερα κομμάτια της heavy metal μουσικής συντονιστείτε κάθε Δευτέρα στην εκπομπή ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΠΝΟΗ /ΜETAL BREATH_radio show με τον Θοδωρή Αδαμόπουλο στο: http://lavreotikifm.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου