Τρίτη 20 Ιουλίου 2021


Ήδη από τώρα ξέρω ότι αρκετοί θα σκέφτονται αρνητικά για τον τίτλο...και δεν τους κατηγορώ, αλλά επιτρέψτε μου να το δικαιολογήσω ή τουλάχιστον να αναφέρω τους λόγους γιατί το πιστεύω αυτό. Πού ξέρετε... ίσως σας πείσω σε ένα πολύ μικρό ποσοστό ή μπορεί να διακρίνεται μία δόση αλήθειας ή ακόμα και λογικής ή και τίποτα από τα παραπάνω, σεβαστά όλα.


Πάντως η πραγματικότητα είναι πως μόνο οι Iron Maiden θα μπορούσαν να στρέψουν το ενδιαφέρον ΟΛΩΝ σε μία νέα κυκλοφορία, όπως έγινε και σήμερα με την ανακοίνωση της καινούργια τους 17ης δισκογραφικής δουλειάς, όπου ήδη μετράμε όχι τις μέρες, αλλά τα δευτερόλεπτα μέχρι να κυκλοφορήσει στις 3 Σεπτεμβρίου.


Το άλμπουμ θα φέρει την ονομασία ''Senjutsu'' και για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο τίτλος σημαίνει «τακτική & στρατηγική», το συγκρότημα επιστράτευσε για άλλη μια φορά τις υπηρεσίες του Mark Wilkinson για να δημιουργήσει το εκπληκτικό αυτό εξώφυλλο με τον Eddie ως Samurai, βασισμένο σε μια ιδέα του Steve Harris.


Για ποιο λόγο όμως οι Iron Maiden είναι η μεγαλύτερη μπάντα στο πλανήτη, στο heavy metal? Γιατί έχουν καταφέρει μέσα σε 40 ολόκληρα χρόνια να έχουν κερδίσει το σεβασμό των οπαδών? 

  • Γιατί μόνο αυτοί έχουν καταφέρει να απασχολήσουν ακόμα και το πιο άσχετο ειδησεογραφικό site με την συγκεκριμένη μουσική και να ασχοληθεί μαζί τους. Μην μου πείτε πως δεν παρατηρήσατε πως ΌΛΟΙ όμως, με την κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού, έγραψαν άρθρα για την πολυπόθητη επιστροφή τους και βασικά για τα πολυπόθητα ''κλικ''...
  • Γιατί μόνο αυτοί έχουν καταφέρει κάθε συναυλία τους να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, μάλιστα σε μία ηλικία, όπου αν δεν κάνω λάθος όλοι είναι πάνω από τα 60 και όμως η τελευταία τους επίσκεψη το 2018 δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ και από κανέναν...
  • Γιατί μόνο αυτοί μπορούν να βγάλουν δίσκο και να μας στείλουν αδιάβαστους, άσχετα αν μετά αλλάζουμε απόψεις και δημιουργούμε κοσμοθεωρίες, πιστεύοντας ότι μπορούμε να φτιάξουμε κάτι καλύτερο...
  • Γιατί δεν μας νοιάζει αν μετά από κάθε δίσκο θα βγάλουν live κυκλοφορία...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ!!!
  • Γιατί ποτέ δεν θα υπάρξει δεύτερος Bruce Dickinson, αυτό ήταν...το καλούπι έσπασε και δεν ξανά κολλάει.
  • Γιατί ο πιο μέτριος δίσκος των Iron Maiden θα ήταν ο καλύτερος δίσκος για κάποια άλλη μπάντα.
  • Γιατί οι Iron Maiden είναι το τελευταίο τεράστιο συγκρότημα σε δημοτικότητα ακόμα και από την Βασίλισσα της Αγγλίας.
  • Γιατί έχουν μεγαλύτερο αεροπλάνο από την πρωθυπουργό της Γερμανίας και της Γαλλίας μαζί...
  • Γιατί κάθε εμφάνισή τους είναι εμπειρία ζωής...
  • Γιατί όποια πέτρα και να σηκώσεις αυτούς θα δεις...
  • Γιατί έχουν βγάλει 17 άλμπουμ ενώ οι άλλοι 10 (εεεεε τώρα ξέρετε ποιοι)!
  • Γιατί ο Nicko McBrain είναι καλύτερος ντράμερ από τον .....εεε τώρα!!!!
  • Γιατί Eddie  σαν αυτόν δεν θα ξανά υπάρξει.
  • Γιατί μόνο αυτοί θα προκαλούσαν μποτιλιάρισμα, κατά την διάρκεια της τελευταίας τους επίσκεψης στην Ελλάδα.
  • Γιατί έγραψαν έργα τέχνης που πρέπει να φυλάσσονται ή έστω να τα στείλουν στο διάστημα, για να τους μάθουν και άλλες μορφές ζωής.
  • Γιατί μέχρι να σβήσει ο ήλιος με αυτούς θα ασχολούμαστε.
  • Γιατί ακόμα και άδικο να έχω το γνωρίζετε πως έχω δίκιο.
  • Γιατί μόνο οι Maiden θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν άλμπουμ με τον τίτλο ''Senjutsu''.
  • Γιατί είναι το μοναδικό συγκρότημα που έχω όλη την δισκογραφία του σε cd, σε τρεις μπορεί και σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις και όλα τα βινύλιά τους.
  • Γιατί είναι δεδομένη η επιτυχία τους σε κάθε κυκλοφορία, μας αρέσει δεν μας αρέσει.
  • Γιατί μόνο αυτοί μπορούν να κάνουν σε 4 μέρες 4 εκατομμύρια views για το νέο τους τραγούδι ''The Writing On The Wall''.
  • Γιατί μπορεί να μην έχουν παίξει σε όλες τις ηπείρους αλλά χεστήκ.... εεε συγνώμη!
  • Γιατί οι οπαδοί τους τους ΑΓΑΠΑΝΕ!!!
  • ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΩΡΕΣ!!! 
Οι απόψεις αυτές εννοείται είναι προσωπικές και δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν και για τίποτε, γενιές θα μεγαλώσουν και θα γαλουχηθούν και άλλες με αυτή την μπάντα. Δεν θα ξεχάσω όταν σε μία συναυλία τους είδα τρεις γενιές μαζί, κόρη, πατέρα και παππού και να κοπανιούνται με το που ξεκίνησε η μπάντα. Αυτό είναι το νόημα, αυτή είναι η ουσία, αυτή η μπάντα θα αφήσει μία τεράστια διαθήκη, ικανή να κρατήσει για πολλάααααα χρόνια και αυτό από μόνο του μόνο σπουδαίο μπορεί να είναι. Ποιος δεν θα ήθελε να είχε διαγράψει μία τέτοια πορεία!!!Ας αφήσουμε λοιπόν τις διαφορές μας και ας γιορτάσουμε στις 3 Σεπτεμβρίου τη νέα κυκλοφορία μίας τεράστιας μπάντας! UP THE IRONS!!!


Ο Steve Harris δήλωσε τα εξής:
"Επιλέξαμε να ηχογραφήσουμε ξανά στο Guillaume Tell Studio στη Γαλλία, καθώς το μέρος έχει μια τόσο χαλαρή ατμόσφαιρα. Η εγκατάσταση εκεί είναι τέλεια για τις ανάγκες μας. Το κτίριο ήταν ένας κινηματογράφος και είχε πολύ ψηλή οροφή, οπότε υπάρχει μια υπέροχη ακουστική. Ηχογραφήσαμε αυτό το άλμπουμ με τον ίδιο τρόπο που κάναμε το The Book Of Souls, καθώς θα γράφαμε ένα τραγούδι, θα το πρoβάραμε και θα το βγάζαμε μαζί αμέσως, όσο ήταν όλα φρέσκα στο μυαλό μας. Αυτό το άλμπουμ που χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά για να μας βγει ακριβώς όπως θέλαμε να ακουστεί, οπότε η διαδικασία ήταν μερικές φορές πολύ δύσκολη, αλλά ο Kevin είναι υπέροχος στο να καταγράφει την ουσία του συγκροτήματος και νομίζω ότι άξιζε την προσπάθεια! Είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα και δεν μπορώ να περιμένω να έρθει η ώρα να το ακούσουν οι θαυμαστές."

Ο Bruce Dickinson συνεχίζει: 
"Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό το άλμπουμ. Το ηχογραφήσαμε στις αρχές του 2019 κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στην περιοδεία Legacy, ώστε να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε τις περιοδείες μας, αλλά να έχουμε ακόμη μια μακρά περίοδο προετοιμασίας πριν από την κυκλοφορία για να προετοιμάσουμε το υπέροχο εξώφυλλο και κάτι ξεχωριστό ως βίντεο. Φυσικά η πανδημία καθυστέρησε τα πράγματα περισσότερο - τόσο για τα καλύτερα σχεδιασμένα πλάνα μας - ή θα μπορούσα να αποκαλέσω  «στρατηγικές» !; Τα τραγούδια είναι πολυποίκιλα και μερικά από αυτά είναι αρκετά μεγάλα. Υπάρχουν επίσης ένα ή δύο τραγούδια που ακούγονται πολύ διαφορετικά από το συνηθισμένο στυλ μας και νομίζω ότι οι θαυμαστές των Maiden θα εκπλαγούν - ελπίζω με καλό τρόπο!"

The full tracklisting is:

1. Senjutsu (Smith/Harris) 8:20
2. Stratego (Gers/Harris) 4:59
3. The Writing On The Wall (Smith/Dickinson) 6:13
4. Lost In A Lost World (Harris) 9:31
5. Days Of Future Past (Smith/Dickinson) 4:03
6. The Time Machine (Gers/Harris) 7:09
7. Darkest Hour (Smith/Dickinson) 7:20
8. Death Of The Celts (Harris) 10:20
9. The Parchment (Harris) 12:39
10. Hell On Earth (Harris) 11:19

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις εξής εκδόσεις :
Standard 2CD Digipak
Deluxe 2CD Book Format
Deluxe heavyweight 180G Triple Black Vinyl
Special Edition Triple Silver & Black Marble Vinyl (from selected retailers)
Special Edition Triple Red & Black Marble Vinyl (from selected retailers)
Super Deluxe Boxset featuring CD, Blu-Ray and Exclusive Memorabilia
Digital album (streaming and download)


Iron Maiden official site

2 σχόλια: