Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021



Στις 8 του Δεκέμβρη πίσω στο μακρινό 1984 ο drummer των Hanoi Rocks, Razzle (Nicholas Dingley) σκοτώθηκε σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Στην θέση του οδηγού βρίσκονταν ο frontman των Motley Crue, Vince Neill. 

Aς ξετυλίξουμε όμως την ιστορία από την αρχή. Εκείνο το βράδυ λοιπόν οι Crue και οι Hanoi Rocks διασκέδαζαν στο ίδιο πάρτι το οποίο διοργανώθηκε από την εταιρεία των rocks για να γιορτάσουν την έναρξη της πρώτης τους περιοδείας στις Η.Π.Α. Κάπου στην μέση της νύχτας και ενώ είχαν ήδη καταναλώσει τεράστιες ποσότητες αλκοόλ και ναρκωτικών, ο Vince και ο Razzle έφυγαν από το πάρτι για να πάνε σε μία κάβα και να προμηθευτούν και άλλα ποτά! Σύμφωνα με καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες ο Neill κάποια στιγμή άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς σε έναν από τους δρόμους του Hollywood με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να τρακάρει πλαγιομετωπικά με ένα άλλο διερχόμενο όχημα. Οι δύο κοπέλες που επέβαιναν στο άλλο όχημα τραυματίστηκαν σοβαρά, ο Vince Neill είχε και αυτός κάποια τραύματα αλλά ο Razzle δεν ήταν τόσο ''τυχερός'' όπως οι υπόλοιποι καθώς διακομίστηκε στο South Bay Hospital οπού και απλά διαπιστώθηκε και ανακοινώθηκε ο θάνατος του. Ήταν μόλις 24 χρονών.




Στον Vince Neill επιβλήθηκε ποινή μόλις 30 ημερών (!!!) για όσα έκανε, 30 ημέρες που έγιναν 10 λόγω καλής συμπεριφοράς! Ο ίδιος αρκετό καιρό αργότερα είχε εξομολογηθεί στο Blender τα παρακάτω: 

''Yπέγραψα τότε μια επιταγή 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων για όσα εγώ προκάλεσα και για τον θάνατο του Razzle, έπρεπε να είχα μπει στην φυλακή, μού άξιζε τότε να μπω στην φυλακή. Αντί αυτού το δικαστήριο μετά τον συμβιβασμό με καταδίκασε σε 30 μέρες, έκατσα μέσα τις δέκα και κάθε μέρα ήμουν μαστουρωμένος και πιωμένος. Αυτή την δύναμη έχουν τα μετρητά! Όλο αυτό το σύστημα είναι γαμημένο.''

Ο κιθαρίστας των Hanoi Rocks, Andy McCoy θυμάται και μιλάει στο Metal Express το 2006 για εκείνη την νύχτα: 

'';Ήμουν εκεί. Κάποια στιγμή ο Vince και ο Razzle εξαφανίστηκαν. .Ξεκίνησα λοιπόν με τον T-Bone και τον Tommy Lee να τους ψάχνουμε σε όλη την πόλη. Ξαφνικά είδαμε στην μέση του δρόμου ένα ατύχημα με δύο αυτοκίνητα και γύρισα και ρώτησα τον Tommy, 'ρε φίλε τι χρώμα είναι το αμάξι του Vince'? Κίτρινο μου απαντάει και το επόμενο δεπτερόλεπτο είδα στην άκρη του δρόμου το καπέλο του Razzle.''.



Ο Frontman των Hanoi Rocks, Michael Monroe δεν συγχώρησε ποτέ τον Vince Neill και σε μία συνέντευξη του το 2011 είχε πει τα παρακάτω: 

''Ήταν ένα ατύχημα και δυστυχώς ο drummer μας σκοτώθηκε. Έχασα έναν καλό φίλο. Μην με ρωτάτε για τον Vince Neill δεν θέλω να πω τίποτα για αυτόν. Ότι έγινε έγινε και δεν αλλάζει. Όλοι υποφέραμε με αυτό που έγινε τότε και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ.''



Πιο σκληρή ήταν η τοποθέτηση του Dee Snider σε μια συνέντευξη που είχε δώσει το 2016 όταν ο δημοσιογράφος τότε είχε συγκρίνει το lifestyle των Twisted Sister με αυτό των Moltey Crue στα 80's. Στην οργισμένη απάντηση του ο Dee τότε είχε δηλώσει τα εξής:

''Σε αντίθεση με τον Vince Neill εγώ γούσταρα να ροκάρω αλλά δεν μου άρεσαν ούτε τα partys ούτε και τα παρελκόμενα τους και αυτό σε πληροφορώ πως δεν άρεσε σε κάποιους από τους οπαδούς μας που στρέφονταν τότε σε μπάντες όπως οι Motley Crue. O Vince και η μπάντα του είτε πήγαιναν σε αυτά είτε τα διοργάνωναν, και έπειτα ο ίδιος μπορούσε άνετα να βγει και να οδηγήσει στους δρόμους υπό την επήρεια διάφορων περίεργων κοκτέιλ και να σκοτώνει κόσμο. Εκτός από τον Razzle που έχασε την ζωή του, στο όχημα που χτυπήθηκε από τον Neill υπήρχαν μέσα δύο κοπέλες οι οποίες μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με αναπηρίες από τα τραύματα που υπέστησαν εκείνο το βράδυ. Και κάποιοι όλο αυτό ρε φίλε το πήραν στο χαλαρό! Έλεγαν τότε 'όλα καλά λοιπόν και τι έγινε? Στο Rock n' Roll συμβαίνουν αυτά!' Και καλό είναι να θυμόμαστε πως ο τύπος δεν πήγε σχεδόν καθόλου φυλακή για όσα προκάλεσε. Εγώ τότε παρακολουθούσα τα όσα είχαν συμβεί και σκεφτόμουν, σοβαρά μιλάτε τώρα...ΣΟΒΑΡΑ? Ο Vince Neill είναι δολοφόνος, στα αλήθεια δεν μπορώ να σας καταλάβω!'' 


Άντληση Πληροφοριών: 

RockPages.Com

Ultimateclassicrock.Com

Loudwire.Com

Wikipedia.Org




 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου