Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021


ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ... Για κάποιο λόγο, αυτή είναι η λέξη που μου έρχεται σε κάθε ακρόαση της νέας δουλειάς των Ελλήνων doom/black metallers, Agnes Vein. Μετά από οκτώ σχεδόν χρόνια έρχονται να ταράξουν με το δικό τους πομπώδες μουσικό τρόπο την παγκόσμια μεταλλική σκηνή και είμαι σίγουρος πως θα το καταφέρουν.


Η νέα τρίτη δουλειά τους συγκροτήματος φέρει το τίτλο ''Deathcall'', περιέχει έξι συνθέσεις με την συνολική διάρκεια να φτάνει περίπου τα 46 λεπτά. Επομένως αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για συνθέσεις μεγάλες σε διάρκεια και με μπόλικες σκοτεινές εμπνεύσεις, τιτάνια ριφ, τυμπανοκρουσίες που εξοντώνουν ολόκληρες λεγεώνες και φωνητικά που αν ζούσε ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Quorthon μόνο περήφανος θα μπορούσε να ήταν.


Αυτό το άλμπουμ δεν δημιουργήθηκε για να περάσεις όμορφα ή απλά για να περάσεις την ώρα σου με ένα ακόμα μουσικό δίσκο. Εδώ μιλάμε για μία σκοτεινή και επική ιεροτελεστία όπου ανασταίνεται το επικό πνεύμα των Bathory, η δαιμόνια αύρα των Celtic Frost, η αμεσότητα των Triptykon και το επιβλητικό doom metal των Candlemass. Υπό άλλες προϋποθέσεις και με βάση αυτά που ήδη προανέφερα θα μπορούσα ήδη να βάλω μία τελεία και να έχετε καταλάβει περί τίνος πρόκειται η συγκεκριμένη κυκλοφορία αλλά δεν θα το κάνω...Της αξίζουν πολλά περισσότερα λόγια.




Το ''Deathcall'' είναι ένα άλμπουμ που απαιτεί πολλές ακροάσεις, θα δυσκολέψει, θα παλέψεις στην κυριολεξία μαζί του αλλά στο τέλος ανακαλύπτεις μία μπάντα που δεν διστάζει, δεν περιορίζεται και με μπόλικη δουλειά χωρίς να υπολογίζει στεγανά και όρια θα προσφέρει ένα δαιδαλώδες άλμπουμ. Από το εκρηκτικό και πιο άμεσο ομώνυμο ''Deathcall'' στην παγωμένη Ιρλανδία των λατρεμένων Primordial με το ''Vultures Hymn (Praise Bounteous)''. Από το ονειρικό ''Sovereign Star'', όπου σε παρασύρει στη δική του ονειροπαγίδα μέχρι να φτάσει εκεί κάπου κοντά στο έβδομο λεπτό και η ΤΙΤΑΝΙΑ ριφάρα να σε αρπάξει και να σε πετάξει στα πέρατα ενός άγνωστου κόσμου.




Επική ελεγεία και θρήνος με τα καθαρά φωνητικά να εναλλάσσονται εντυπωσιακά στο ''They Who Neared The Portals''. Μία εφιαλτική σύνθεση που το doom metal αριστεύει και σε συνδυασμό με την απίστευτη παραγωγή, ένας εντυπωσιακός ζωντανός ήχος όπου τα πάντα ακούγονται καθαρά και δυνατά δίνει ακόμα περισσότερα θετικά στο όλο αποτέλεσμα. Για κάποιο λόγο, ίσως λόγο ύφους το ''Rara Null'' μου έφερε στο μυαλό τους Anathema και τους Paradise Lost των πρώτων ημερών, για να κλείσει το άλμπουμ με ένα από τα πιο μυστικιστικά τραγούδια το δεκάλεπτο ''The Golgotha Entanglement''. Ένας τέτοιος δίσκος δεν θα μπορούσε να κλείσει με διαφορετικό τρόπο, doom metal ρυθμοί, ακραία φωνητικά και κιθάρες οδοστρωτήρες, νοιώθοντας με το που τελειώνει το τραγούδι πως σε πετάει στο απέραντο και σκοτεινό διάστημα.



Το ''Deathcall'' είναι ένας δίσκος που απαιτεί αφοσίωση, χρόνο και αγάπη για την μουσική, αν του αφιερώσεις αυτά τα τρία πολύ σημαντικά στοιχεία τότε μέσα από το απύθμενο σκοτεινό και επικό ταξίδι των Agnes Vein, θα σου χαρίσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά, μεταλλικά φωτεινά ταξίδια! Το άλμπουμ κυκλοφορεί στις 17 Δεκεμβρίου από την Venerate Industries και η αγορά του θεωρείτε από πλευράς μου επιβεβλημένη!




Agnes Vein facebook
Agnes Vein bandcamp

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου