Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021



Οι Blacksword μας έρχονται από τη Ρωσία και συγκεκριμένα από τη Σιβηρία, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει ένα στούντιο άλμπουμ (2010 - The Sword Accurst) και ένα single (2018 - Iron Will).

Με μερικές ανακατατάξεις στο line-up τους τρία χρόνια πριν και με την προσθήκη στα φωνητικά του γνωστού Mike Livas (Silent Winter, Zix, Timo Tolkki (live), ex-Fortress Under Siege, ex-Rhodium, ex-Sidë Effects), κυκλοφόρησαν πρόσφατα το δεύτερο τους άλμπουμ από την No Remorse Records, με τίτλο Alive Again. 




     Το εξώφυλλο του δίσκου, το οποίο επιμελήθηκε ο Κυριάκος Μπαλάνος, κιθαρίστας των Ελλήνων power-metallers Silent Winter, αποκαλύπτει ότι πρόκειται για έναν power metal δίσκο και ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα: Με κύριες επιρροές από το ευρωπαϊκό power metal (Brainstorm, Firewind κ.α) αλλά και το αμερικάνικο (Jag Panzer), ο δίσκος έχει όμορφες στιγμές και η (μεστή πλέον) φωνή του Livas με το βιμπράτο της, προσδίδει μία πιο επιθετική χροιά στα κομμάτια (όπως στο εξαιρετικό "Immortal Hero"). Οι προσεγμένες κιθάρες και οι ρυθμοί (πότε mid tempo, άλλοτε power με speed προσανατολισμό και άλλες φορές με μερικά thrash περάσματα), καθώς και η καλή παραγωγή, αποτελούν εχέγγυα για έναν δίσκο που, αν μη τι άλλο δεν θα περάσει απαρατήρητος. Όπως σχεδόν σε κάθε power metal δουλειά, υπάρχουν και πιο επικές συνθέσεις, όπως το πολύ καλό "Barbarian Born" με τα όμορφα μουσικά του μέρη αλλά και το "The Last Viking" που περιέχει ψήγματα κλασικής μουσικής στο κιθαριστικό μέρος προς το τέλος, θυμίζοντας πολύ τους αγαπημένους Jag Panzer. Το υπέροχο mid tempo κομμάτι "Long Lost Days" με την Maiden-ική εισαγωγή θα ταξιδέψει μουσικά τον ακροατή με τη μελωδικότητα αλλά και την επιθετικότητά του, όπως και το "Darkest Heart" με το όμορφο ρεφρέν του. Ο δίσκος ολοκληρώνεται με το ατμοσφαιρικό ορχηστρικό "The Crown of All". 

     Εν κατακλείδι εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν power metal δίσκο που δεν έχει να δώσει κάτι καινούργιο, ούτε διεκδικεί Όσκαρ μουσικής πρωτοτυπίας. Όμως είναι μία δουλειά χαρακτηριστική στο είδος της και αξιοπρεπής που θα ακουστεί ευχάριστα και θα αφήσει ικανοποιημένο τον οπαδό.


Line up 

Ivan Viking                 Bass

Artem Omelenchuk Guitars

Stanislav Volkov         Drums

Denis Grebenkin         Guitars

Mike Livas                 Vocals


Tracklist 

1.Iron Will

2.Cave of the Witch

3.Immortal Hero  

4.Barbarian Born

5.Long Lost Days

6.Darkest Heart

7.The Last Viking

8.Alive Again

9.The Crown of All


facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου