Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022



Το 2022 για τη μουσική ξεκινάει για άλλη μία φορά δυναμικά και το κυριότερο με μία ελληνική κυκλοφορία, που θα μας απασχολήσει και θα μας ταξιδέψει στις χρυσές εποχές του ποιοτικού και όχι μόνο progressive metal και αναφέρομαι στο ντεμπούτο άλμπουμ των VASS-KATSIONIS, με τον ίσως πιο ταιριαστό τίτλο για το είδος αυτό, ''Ethical Dilemma''.


To άλμπουμ περιέχει οκτώ συνθέσεις και δεν ξεπερνάει τα 38 λεπτά, ακούγεται απίστευτα ευχάριστα και σε ταξιδεύει στις χρυσές εποχές των Fates WarningQueensryche και Conception. Η συνεργασία του Bob Katsioni, ίσως του πιο παραγωγικού μουσικού στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή και του Billy Vass, τραγουδιστή των εξαιρετικών Terra 1nc0gnita βγάζει ένα απίστευτο αποτέλεσμα, έχοντας από την μία την τρομερή αίσθηση της μουσικής μελωδίας του Bob και από την άλλη τις τρομερές ερμηνείες του Vass, με την ιδιαίτερη και δυνατή χροιά της φωνής του, μάλιστα σε τέτοιο σημείο που η δυναμικής της σε εντυπωσιάζει.


Το εναρκτήριο ''Message To The Masses'' είναι άνετα το κορυφαίο τραγούδι του δίσκου, σε καθηλώνει και σε ταξιδεύει κατευθείαν στα μεγαθήρια του είδους, εκεί γύρω στο 1989 με 1991. Το εντυπωσιακό του ρεφρέν σε κυριεύει και σε προτείνει να το τραγουδάς συνεχώς, ενώ στο ακουστικό του σημείο με τον Vass να κορυφώνει την εκπληκτική του ερμηνεία, με μία απίστευτη εκτόξευση της φωνής του στα ουράνια σε κολλάει στον τοίχο. Απλά μαγικό! Η συνέχεια δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική, η ποιότητα καλά κρατά και...''Mark The Moment''. Η μαγεία στην μουσική τους είναι ότι σε παρασύρει και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην σου τραβήξει το ενδιαφέρον. Μου αρέσει που υπάρχει μία σκοτεινή ατμόσφαιρα στην σύνθεση και δεν λείπει ο όγκος σε καμία περίπτωση. Η δυνατή και πεντακάθαρη παραγωγή βοηθάει ένα ήδη εξαιρετικό αποτέλεσμα.


Το ''Web Weaver'' συγκαταλέγεται στα πιο περίτεχνα και δαιδαλώδη progressive μονοπάτια, που εννοείται όχι μόνο δεν χαλάει κανέναν αλλά ανεβάζει και άλλο το επίπεδο του δίσκου. Ιδίως όσοι έχετε ακούσει Terra Odium, Beyond Twilight και Zierler θα το λατρέψετε. Πραγματικά εδώ τα ριφ έχουν πάρει φωτιά και τα πλήκτρα δημιουργούν ένα όμορφο και μινιμαλιστικό χάος! 


''Dreamscreen'' για την συνέχεια και βλέπω ήδη να είναι το επόμενο official  video της μπάντας!!!Μα άνετα όμως!!!Τρομερό τραγούδι με το ρεφρέν να κλέβει την παράσταση. Δεν έχω να προσθέσω κάτι ειλικρινά... μελωδία, δύναμη και για άλλη μία φορά τρομερές ερμηνείες και ξανά στο repeat!!!



To ''Echoes In Paradise'' είναι από τα πιο έντεχνα τραγούδια του δίσκου και πιστεύω με κάθε ειλικρίνεια πως αν αυτός ο δίσκος κυκλοφορούσε πριν από πολλά χρόνια, ίσως να θεωρούνταν στην κατηγορία του ήδη κλασσικός. Ακροβατεί μεταξύ του περίτεχνου progressive metal και του σύγχρονου. Παντρεύει το παρελθόν με το σήμερα, με τις μελωδίες να κλέβουν την παράσταση και σίγουρα στο μέλλον θα αναφέρεται ως σημείο σύγκρισης. Το ''Purify'' είναι άλλη μία περίπτωση τραγουδιού που θα σου κολλήσει στο μυαλό, ενώ το ''Faceless Encounter'' κινείται σε πιο μοντέρνα μονοπάτια θυμίζοντας, για όσους θυμούνται, τους εκπληκτικούς Φινλανδούς Kenziner. Μοντέρνο progressive-heavy metal με τρομερές αξιώσεις! Για να κλείσει το άλμπουμ με το όγδοο και τελευταίο τραγούδι του δίσκου ''I Walk Alone'', μία δυνατή σύνθεση με τρομερό όγκο και ιδιαίτερες φωνητικές μελωδίες, δίνοντας (και πρέπει) μία υπόσχεση για μία ανάλογη συνέχεια στο μέλλον.



Το ''Ethical Dilemma'' θα κυκλοφορήσει στις 2 Φεβρουαρίου από την Symmetric Records και είμαι σίγουρος ότι όσοι λατρεύουν το ποιοτικό progressive metal, το συγκεκριμένο άλμπουμ αποτελεί απαραίτητο κόσμημα για την δισκοθήκη μας.


vass-katsionis.bandcamp


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου