Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022



Στις 29 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν οι Σουηδοί Saffire, το νέο τους τέταρτο άλμπουμ με την ονομασία ''Taming The Hurricane'' μέσω την Roar! Rock Of Angels Records.


Όπως το ίδιο συγκρότημα αναφέρει μετά τον χωρισμό με τον πρώην ντράμερ τους, υπήρχε μια πληθώρα συναισθημάτων κάθε είδους μέσα στο συγκρότημα. Ήταν ένα χάος και χρειάζονταν λίγο χρόνο για να αναζωογονηθούν και να βρουν μια νέα σπίθα. Δημιουργικά πάντα θεωρούσαν ότι ένας τυφώνας είναι μια καλή ευκαιρία για τη σύνθεση νέου υλικού, καθώς πάντα είχαν ένα δημιουργικό χάος μέσα στο κεφάλι τους, γράφοντας μερικές φορές ολόκληρα τραγούδια μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς καν να αγγίξουν ένα όργανο. Όλα έχουν να κάνουν με τη διοχέτευση και την εστίαση αυτής της ενέργειας και της δύναμης προς όφελός τους, και την προσπάθεια να το δαμάσουν. Εξ ου και το "Taming The Hurricane".


Το άλμπουμ σηματοδοτεί μια νέα εποχή με την είσοδο του Efraim Larsson, ενός δυναμικού ντράμερ, με ακόμη περισσότερη ωμή δύναμη από ό,τι είχαν πριν. Κατά κάποιο τρόπο, ο ήχος και το στυλ του έχουν επηρεάσει αυτό το άλμπουμ, αρκετά και η εστίαση ήταν ακριβώς σε αυτή, την ακατέργαστη δύναμη. Τόσο σε τραγούδια όσο και στο ύφος της παραγωγής. Στιχουργικά, προσπαθούν και οι δύο να εμπλέξουν προσωπικές εμπειρίες ζωής καθώς και να κάνουν μια περιστροφή στα τρέχοντα γεγονότα του κόσμου. 


Ο κιθαρίστας Victor Olsson σχολιάζει: «Ένα τραγούδι όπως το "Flight Of A Thousand Wings" είναι πολύ ξεχωριστό για μένα καθώς είναι ένα είδος αποχαιρετισμού στον αγαπητό αείμνηστο παππού μου. Ένα θέμα που έγινε προσωπικό σχεδόν σε όλους μας, καθώς όλοι πρόσφατα βιώσαμε θλίψη από την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου».


Το άλμπουμ θα περιέχει δέκα συνθέσεις και θα κυκλοφορήσει σε digipack μορφή και σε limited χρωματιστό χρυσό βινύλιο (300 τεμάχια).



TRACK LIST:

1. Triumph Of The Will

2. Mr. Justified

3. The Rapture

4. Read Between The Lies

5. Taming The Hurricane

6. Silver Eyes

7. Fortune Favors The Bold

8. Wendigo

9. Roses (Electrify)

10. Flight Of A Thousand Wings


Saffire are:

Victor Olsson – Guitars, backing vocals

Efraim Larsson – Drums, backing vocals

Tobias Jansson - Vocals

Magnus Carlsson - Bass

Dino Zuzic – Keyboards, backing vocals


Facebook: https://www.facebook.com/saffiresweden/

Instagram: https://www.instagram.com/saffire_official/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου