Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023


Τους Σουηδούς Crowne τους γνωρίζετε? Δεν τους γνωρίζετε??? Μην ανησυχείτε καθόλου, θα διορθώσουμε παρέα αυτό το λάθος και θα χαρίσετε στον εαυτό σας άπειρη μουσική χαρά ενός δίσκου όπου οι μελωδίες και η έμπνευση δεν έχουν ταβάνι.


Για την ιστορία όμως να πούμε δύο λογάκια για τους Crowne οι οποίοι αποτελούνται από μέλη συγκροτημάτων που μόνο αδιάφορα δεν μπορούν να περάσουν. Καταρχάς στα πλήκτρα και κιθάρες ο υπεύθυνος πίσω από όλα είναι ο εκπληκτικός πληκτράς των H.E.A.T και New Horizon, Jona Tee στα φωνητικά ο ταλαντούχος Alexander Strandell των Art Nation, στα ντραμς ο Christian “Kicken” Lundqvist (Biff Byford, ex-R.A.W., ex-The Poodles), στο μπάσο ο John Levén των Europe και τέλος στις κιθάρες ο Love Magnusson των επίσης εκπληκτικών Dynazty. Θα μπορούσε ΆΝΕΤΑ να πει κανείς ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα all star super group!


To 2021 κυκλοφορούν το εκπληκτικό ντεμπούτο τους ''Kings in the North'' από την Frontiers Records, όπου με στέλνουν αδιάβαστο με τις τρομερές συνθέσεις τους, αν δεν το έχετε ακούσει το συγκεκριμένο άλμπουμ κάντε μία χάρη στον εαυτό σας και ΛΙΩΣΤΕ στην κυριολεξία έστω το τρομερό τραγούδι τους ''Perceval'', αυτή ακριβώς είναι η μαγεία της μουσικής τους. Απίστευτες πιασάρικες μελωδίες, ρεφρέν που τα τραγουδάς ακατάπαυστα, ένας συνδυασμός μελωδικού hard rock/ heavy metal με επικά στοιχεία, power metal αέρα και μία φωνάρα που θυμίζει έντονα σε χροιά των τρομερό Erik Grönwall (Skid Row, ex-H.E.A.T).


Χωρίς να χάνουν χρόνο μέσα στο 2023 κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους με την ονομασία ''Operation Phoenix'', με έντεκα μαγικές συνθέσεις η μία καλύτερη από την άλλη μέσα σε 45 λεπτά. Τώρα θα μου πεις είσαι υπερβολικός.....ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΜΩΣ!!! Δεν υπάρχει ούτε μία σύνθεση που να είναι μέτρια, δεν υπάρχει ούτε μία σύνθεση που να μην σε ξεσηκώσει ή να μην σε κάνει να τραγουδήσεις τους στίχους της. Περιττό να σας πω, πως πριν γράψω την συγκεκριμένη παρουσίαση έκανα παραγγελία και τα δύο τους άλμπουμ!!! Να ξεχωρίσω κάποια σύνθεση? Ας κάνω την χάρη λοιπόν και να αναφέρω, με το μαχαίρι στο λαιμό, τα μαγικά ''Operation Phoenix'', ''Champions'', ''Juliette'', ''The Last of Us''... Ας με σταματήσει κάποιος θα τα πω όλα!!!! Θα το θέσω λίγο διαφορετικά αν μετά το ''II'' των H.E.A.T έπρεπε να βγει ένα άλμπουμ, τότε θα έπρεπε να ήταν αυτό!!! Τόσο απλά! Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία κυκλοφορία όπου μετά από αρκετά χρόνια θα αναφέρετε σε αφιερώματα και θα γράψει τη δική της ιστορία. Η μελωδία και η έμπνευση σπάνια αποτυπώνετε με τόσο μαγικό τρόπο στο μελωδικό hard rock και heavy metal. Όταν ακούς έναν δίσκο από την αρχή μέχρι το τέλος και μετά πάλι από την αρχή τότε η αποστολή εξετελέσθη!



Crowne Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου