Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

 


Σαν Σήμερα στις 20 Φλεβάρη 1996

οι thrashers από την ''ζούγκλα'' του Bello Horizonte της Βραζιλίας, βρίσκονται στο απόγειο της δόξας και της καλλιτεχνικής τους αναγνώρισης! Με τρία συνεχόμενα, επιτυχημένα albums (''Schizophrenia'' το 1987, ''Beneath The Remains'' το 1989 και ''Arise'' το 1991) και μετά από ατελείωτες περιοδείες, οι Sepultura βρίσκονται σε ένα παράξενο σταυροδρόμι.
Ο κιθαρίστας Andreas Kisser, ο μπασίστας Paulo JR. και o drummer Igor Cavalera επιθυμούν να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο. Ο ρυθμικός κιθαρίστας/τραγουδιστής Max Cavalera έχει κουραστεί.
Είχε δηλώσει για τα 3 παραπάνω albums, που κακά τα ψέματα, τον έκαναν παγκοσμίως γνωστό και πάμπλουτο, ότι εκείνο τον καιρό ''είμασταν απλά . . .γρήγοροι. . .''(what the Fuck???)
Ήθελε να αλλάξει τελείως μουσικό ύφος. Να ξεφύγει από τις παραδοσιακές ''thrash'' φόρμες και να δημιουργήσει κάτι φρέσκο και δυναμικό. Έτσι οι Sepultura δημιούργησαν και κυκλοφόρησαν το εξίσου, αν όχι περισσότερο επιτυχημένο, ''Chaos A.D'' το 1993. To αργό βαρύ groove με τα latin στοιχεία του ''Chaos A.D'' συνεχίζεται και στο νέο 6ο album ''Roots''.
Νέα στοιχεία η Βραζιλιάνικη Μουσική παράδοση με τα πολλά κρουστά, τους χορευτικούς ''πολεμικούς'' χορούς και το λεγόμενο ''nu metal'', ένα νέο μουσικό ρεύμα που ''εκπροσωπείται'' από συγκροτήματα όπως οι Korn και οι Deftones, των οποίων ο Max είναι οπαδός. . .
Το ''Roots'' είναι το τελευταίο album του Max Cavalera με τους Sepultura.
Το συγκρότημα εμφανίστηκε στο φεστιβάλ "Monsters Οf Rock" μαζί με τον Ozzy, τους Paradise Lost κ.α. Στη συγκεκριμένη συναυλία τα φωνητικά ανέλαβε ο Andreas Kisser αφού ο Max αποχώρησε όταν έμαθε για τη δολοφονία του θετού γιου του.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος ανέφεραν στον Max Cavalera την επιθυμία τους να απολύσουν τη μάνατζερ και σύζυγο του, Gloria Bujnowski οδηγώντας τον τραγουδιστή σε παραίτηση. . .
Η τελευταία του εμφάνιση των Sepultura με την αυθεντική σύνθεση, έγινε στις 16 Δεκεμβρίου 1996 στο Brixton Academy του Λονδίνου.
''Leave it behind. . .They don't care if you cry. . !''

Επιμέλεια: Κωστής Μπαρχαμπάς







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου