Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023


Οι Γερμανοί Ravenstine είναι άλλο ένα όμορφο μουσικό απόκτημα της Roar!Rock Of Angels Records όπου στις 3 Μαρτίου θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο ομότιτλο άλμπουμ τους.


Με μέλη συγκροτημάτων όπως οι God's Army και Mystic Prophecy και με την προσθήκη του εκπληκτικού τραγουδιστή Zak Tataji, οι Ravenstine μας παρουσιάζουν ένα πανέμορφο ντεμπούτο χωρίς μουσικά όρια και στεγανά. Με έντονες δόσεις NWBHM, αναφορές σε συγκροτήματα όπως τους Saxon και στις δύο πρώτες ιστορικές δουλειές των Iron Maiden, χωρίς όμως να διστάσουν να ακουστούν πιο μοντέρνοι με τον επίκαιρο μεταλλικό ήχο των ημερών μας. 


Το πρώτο τους άλμπουμ περιέχει δέκα συνθέσεις εκ των οποίων οι δύο διασκευές σε Pink Floyd και Ozzy Osbourne. Έντονα χιουμοριστικά στοιχεία σε συνθέσεις όπως τα ''Stil Alive'' με έντονες Thin Lizzy επιρροές και στο ''Shut Up and Clap!''. Έπος μεγατόνων το ''Freedom Day'' με τα φωνητικά να κλέβουν την παράσταση. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στην εξαιρετική παραγωγή, ο ήχος είναι απίστευτα καθαρός, δυνατός και με ένα μπάσο να σε χτυπάει στο στήθος, κάτι που λείπει πολύ από τις μοντέρνες σημερινές κυκλοφορίες.


Πως καταφέρνουν να συνδυάσουν από ZZ Top, Kiss και AC/DC και όλα αυτά σε πιο metal έκφανση στο τραγούδι ''Push it to the Limit'', μόνο αυτοί το ξέρουν και ξέρετε κάτι? Αυτή είναι η μαγεία των Ravenstine, παίρνουν όλες τις επιρροές τους τις περνάνε μέσα από το δικό τους μουσικό φίλτρο και δεν κολλάνε να δώσουν έναν προοδευτικό τόνο ώστε να κάνουν την υπέρβαση, ακόμα και αν νομίζεις πως αυτό που ακούς είναι απλό, γιατί πολύ απλά δεν είναι. 


Ιδιαίτερο και μαγικό το εκπληκτικό ''Blue Light'', μεταλλικό έπος που θα τραγουδηθεί πολλές φορές το ''Raise Your Head'' για να κλείσει το άλμπουμ με τις δύο διασκευές  που προανέφερα. Νομίζω πως πρέπει να δώσετε οπωσδήποτε μία ευκαιρία στο συγκεκριμένο άλμπουμ και θα εκπλαγείτε ευχάριστα. Θα σας το θέσω διαφορετικά, ας πούμε ότι μπαίνετε σε ένα κλαμπ, σε μία συναυλία και οι Ravenstine ξεκίναγαν πρώτοι...Τότε σίγουρα θα αγοράζατε το άλμπουμ, εκεί θέλω να καταλήξω!


TRACK LIST:

1. Ravenstine

2. Lady Luck

3. Freedom Day

4. Still Alive

5. Shut Up and Clap

6. Push it to the Limit

7. Blue Light

8. Raise your Head

9. I Don't Know (Ozzy Osbourne cover)

10. Run Like Hell (Pink Floyd cover)

RAVENSTINE are:

Zak Tataji - Vocals

Martin Sosna - Guitars

John A.B.C. Smith – Bass

Ian O´Sullivan - Guitars

Hanno Kerstan - Drums

Ravenstine facebook

1 σχόλιο: