Τετάρτη 3 Μαΐου 2023


Στις 29 Απριλίου τρία Ελληνικά συγκροτήματα του ακραίου ήχου θα ένωναν τις δυνάμεις τους για μία μαγική, σκοτεινή όμως βραδιά. Οι Drama Noir, Gentihaa και οι W.E.B για δύο ώρες μας βομβάρδισαν με τα σκοτεινά τους έπη και μας χάρισαν μία αξέχαστη βραδιά.

Μετά από μία δύσκολη και κουραστική μέρα ένα μικρό ταξίδι στην Αθήνα για να απολαύσουμε αγαπημένους φίλους και τρία σπουδαία Ελληνικά συγκροτήματα δεν θα μπορούσε παρά να είναι το καλύτερο ψυχολογικό τονωτικό και ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Angels PR για την πρόσκληση.

Φτάνοντας στο Temple δύο ώρες πριν από τη μεγάλη έναρξη και βρίσκοντας λίγο χρόνο να μιλήσουμε με γνωστούς και φίλους η ώρα σιγά σιγά πλησιάζει για τη μεγάλη μουσική έναρξη με πρώτους τους σπουδαίους Drama Noir.


DRAMA NOIR

Πιστεύω πως οι Έλληνες symphonic death/black metallers Drama Noir είναι μία κατηγορία μόνοι τους. Το συνθετικό ταλέντο του κιθαρίστα/ιδρυτή της μπάντας Παύλου Παπαθανασίου είναι μοναδικό και είμαι σίγουρος ότι έχει να δώσει, ιδίως με τόσους χαρισματικούς μουσικούς δίπλα του, ακόμα περισσότερα πράγματα από όσα ήδη μας έχει προσφέρει μέχρι στιγμής. Ανεβαίνοντας στη σκηνή και για 32 λεπτά περίπου μας ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ στην κυριολεξία με την μουσική τους. Παίζοντας συνολικά έξι συνθέσεις μαζί με την εισαγωγή δεν έδωσαν περιθώρια για καμία υποχώρηση. Το φαινόμενο στα φωνητικά που ακούει στο όνομα Tenevris, είναι στην κυριολεξία ένας όλεθρος. Ανοίγει το στόμα του και βγαίνει η κόλαση στην κυριολεξία, ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές στο είδος πραγματικά! Ο Νίκος Σάμιος στα ντραμς είναι μία έμπειρη μουσική μηχανή, αλάνθαστος έδωσε ρεσιτάλ επαγγελματισμού και εμάς με το στόμα ανοικτό. Τα βαριά όπλα στις κιθάρες Mephisto και Vampyrpriest κένταγαν και εκτόξευαν ακατάπαυστα μεταλλικά ριφ. Mε το απαραίτητο βάψιμο και την κατάλληλη ενδυμασία μας μετέφεραν τις συνθέσεις τους στο σανίδι αυτούσιες με επαγγελματισμό και εμάς να παρακαλάμε για λίγη παραπάνω μουσική! Δεν πειράζει όμως, ευελπιστώ και πρέπει, σύντομα σε μία νέα εμφάνισή τους. Σήμερα, 3 Μαΐου κυκλοφορεί η τρίτη τους δισκογραφική δουλειά με την ονομασία ''Nightfall upon the Asylum'' από την Floga Records και σας συνιστώ να την ακούσετε οπωσδήποτε. Την παρουσίαση του δίσκου μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ.Η συγκεκριμένη εμφάνιση των Drama Noir ήταν η δεύτερή τους εμφάνιση συνολικά και εύχομαι πολλές περισσότερες γιατί πραγματικά το αξίζουν!

Playlist:
1. Intro/Luminous Seduction
2. Chaos Melathron
3. Risen to Avenge
4. Morna
5. Invaders from the North
6. Nightfall Upon the Asylum




GENTIHAA

Τους Έλληνες Gentihaa είχα την χαρά να τους απολαύσω για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν όταν άνοιγαν την εμφάνιση των Dimmu Borgir πριν από κάποια χρόνια. Αυτό που μου αρέσει από την μπάντα είναι πως το ιδιόμορφο συμφωνικό progressive death metal που παίζουν μπορούν και το μεταφέρουν αυτούσιο πάνω στη σκηνή. Άψογοι παιχταράδες όλοι τους με την νέα τους ντράμερ, την απίστευτη Ελένη Νότα να ΣΠΕΡΝΕΙ στην κυριολεξία και να μας στέλνει στον αγύριστο. Τρομερό ταλέντο. Οι κιθάρες μας βομβάρδιζαν ανελέητα και ο Αντρέας Μπούτος στα φωνητικά ήταν εκπληκτικός και με τρομερή άνεση άλλαζε την φωνή τους σαν χαμαιλέων! Με πολύ καλό ήχο, τουλάχιστον από εκεί που βρισκόμουν εγώ, με το απαραίτητο βάψιμο και την κατάλληλη ενδυμασία για το είδος μας πήραν και μας σήκωσαν παρουσιάζοντας επτά συνθέσεις με τον κόσμο να ανταποκρίνεται θετικά και να περνάει υπέροχα για 35 λεπτά περίπου. Με μία μικρή κουβέντα που είχα με τον τραγουδιστή ετοιμάζουν ήδη τον δεύτερο δίσκο τους και εμείς αναμένουμε με αγωνία!

Playlist:
1. Serum
2. Mastery
3. Vision
4. Empathy
5. Alpha
6. Into the unknown
7. Beyond



W.E.B.

Και ήρθε η ώρα για το μεγάλο όνομα της σημερινής βραδιάς. Γνωρίζοντας μουσικά και ακολουθώντας την μπάντα από την ώρα που κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους οι W.E.B. για πενήντα λεπτά και βασίζοντας το playlist κυρίως στα δύο τελευταία τους άλμπουμ, μας παρουσίασαν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα. Να παίζουν συμφωνικό death/black metal πρώτης κατηγορίας. Μου αρέσει πάρα πολύ που πλέον κάποια φωνητικά τα μοιράζεται ο Σάκης με την Hel Pyre, διότι η κοπέλα έχει απίστευτα διαβολεμένη δυνατή χροιά. Με μία τρομερή επικοινωνία με τον κόσμο και με έναν καλό ήχο, ίσως οι κιθάρες να έπρεπε να ακούγονται λίγοοοο παραπάνω, με έναν τρομερό αλάνθαστο συγχρονισμό στα συμφωνικά μέρη και έναν ιδιαίτερο φωτισμό, κάνοντας ακόμα πιο σκοτεινή την εμφάνισή τους. Παίζοντας σχεδόν όλα τα γνωστά επικά αριστουργήματά τους ο κόσμος όχι μόνο πέρναγε καλά αλλά έκανε ακόμα περισσότερο ξεχωριστή τη βραδιά. Πιστεύω πάντως πως ο κόσμος, ιδίως τα παιδιά που είναι στην Αθήνα μπορούν να τιμήσουν περισσότερο την ελληνική σκηνή με την παρουσία τους. Αν μπορώ εγώ με ταξίδι μπροστά μου, έξοδα, βενζίνες και στο καπάκι το πρωί δουλειά με λίγες ώρες ύπνο, είμαι σίγουρος ότι μπορούν και αυτοί που έχουν το club δίπλα τους και με ένα εισιτήριο σχεδόν ασήμαντης αξίας! Σωστά!? Για να μην χαλάσω άλλο την ατμόσφαιρα οι W.E.B. σάρωσαν, έδειξαν επαγγελματισμό και μας έδειξαν κυρίως το λόγο γιατί ο κόσμος τους γουστάρει πραγματικά. Μέχρι την επόμενη φορά ας ελπίσουμε σε μία νέα μαγική, σκοτεινή σύμπραξη από αυτά τα υπέροχα συγκροτήματα, καμάρια της Ελληνικής ακραίας μουσικής σκηνής.

Playlist:
1. INTRO – CRIMSON DAWN
2. PENTALPHA
3. DARK WEB
4. MORPHINE FOR SAINTS
5. TARTARUS
6. DOMINUS MALEFICARUM
7. MURDER OF CROWS
8. FOR BIDENS / MY STORM UPON YOU – MEDLEY
9. DRAGONA
10. INTERLUDE – WHERE EVERYTHING BEGUN
11. ELIGOS – RED
12. OUTRO I – REGNUM SANGUINIS
13. OUTRO II – DECEMBER 13 TH















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου