Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

 


Σύμφωνα με πολύ πρόσφατες δηλώσεις του στο περιοδικό Rolling Stone ο Robert Plant είπε πως το reunion των Led Zeppelin το οποίο έλαβε χώρα στο O2 Arena στο Λονδίνο πίσω στο μακρινό 2007 ήταν κάτι πολύ βαρύ για αυτόν και πως μετά το τέλος της συναυλίας ο ίδιος κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ για να συνέλθει ψυχολογικά.

 Εδώ και αρκετό καιρό πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να βάλουν εκ νέου στο τραπέζι μια συζήτηση για ένα νέο reunion της θρυλικής μπάντας με τον ίδιο τον Plant πάντως να αποκλείει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως τον αφήνει παγερά αδιάφορο το πόση μεγάλη επιτυχία έχει γνωρίσει το Cellebration Day μέχρι και σήμερα και πως το μοναδικό του συναίσθημα που νιώθει για την συγκεκριμένη συναυλία είναι απογοήτευση. 

Robert Plant:

'' Είκοσι λεπτά μετά το τέλος της συναυλίας οι αδερφοί Gallagher ήρθαν θυμάμαι στο καμαρίνι μου και μου είπαν 'φίλε εσύ είσαι ο ένας και ο μοναδικός αρχηγός'! Εγώ απλά τους απάντησα, παιδιά δεν ξέρω τι είμαι εγώ αλλά αν θέλετε να βρείτε αυτόν που ψάχνετε θα πρέπει να πάτε λίγο πιο κάτω στον διάδρομο και να μπείτε στο επόμενο καμαρίνι στα αριστερά σας (αυτό του Jimi Page!) Αμέσως μετά εξαφανίστηκα από το Ο2 και βρέθηκα σε μια pub στο Camden, εκεί ήπια 4 μεγάλα ποτήρια μαύρη μπύρα και ένα μπουκάλι βότκα. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να ξεφύγω από όλο αυτό που μόλις είχα κάνει! Ok έγινε, το έκανα, ήταν όμορφο αλλά ένιωθα σαν να έδινα εξετάσεις με μόνο θέμα την δική μου θνησιμότητα! Ήταν τρελό όλο αυτό! 

Τώρα με ρωτάς αν θα το ξανακάνω, όχι αποκλείεται, έχω πάει τόσο μακριά από τότε που σχεδόν έχω ταυτιστεί με αυτό που κάνω σήμερα. Δεν νιώθω πόνο η νοσταλγία για ότι έχει να κάνει με ένα L.Z. reunion και έτσι και αλλιώς ποιος αλήθεια νοιάζεται σήμερα για το αν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο? Δεν μπορείς να πηγαίνεις πίσω και να επαναλαμβάνεις κάτι που έκανες πριν από ένα χρόνο, για σκέψου λοιπόν να πρέπει να κάνεις ξανά κάτι που είναι 50 χρόνων? Αυτό που θέλω να συνεχίσω να κάνω σήμερα είναι βασικά να είμαι δημιουργικός και πίστεψε με αυτό είναι το σημαντικότερο κομμάτι στην ζωή μου!'' 


Το reunion των εναπομεινάντων εν ζωή μελών των Led Zeppelin με τον γιο του John Bonham, Jason στα drums πραγματοποιήθηκε το 2007 ως φόρος τιμής στον ιθύνοντα νου της Atlantic Records, Ahmet Erdegun o οποίος είχε φύγει από την ζωή το ίδιο έτος. Στην συναυλία παραβρέθηκαν 20.000 άνθρωποι οι οποίοι έλαβαν τα εισιτήρια τους μετά από κλήρωση αφού τα on line χτυπήματα για τα μαγικά χαρτάκια τότε είχαν φτάσει τα είκοσι εκατομμύρια λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της συναυλίας! 



 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου